De ce îngălbenesc pernele și cum să le cureți. Trucul simplu care le face ca noi

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Erik Mclean
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Erik Mclean

Trucuri simple pentru a salva pernele îngălbenite. 

Atunci când îți schimbi așternuturile și vezi că pernele tale, cândva perfect albe, sunt acum acoperite de pete galbene și maronii, poate fi tulburător.

Dar aceste perne decolorate arată mai rău decât sunt de fapt. Există o explicație rezonabilă a modului în care petele au ajuns acolo și este posibil să reușiți să le îndepărtați. Iată ce trebuie să știți.

De ce se îngălbenesc pernele?

Există mai multe motive pentru care pernele se îngălbenesc, dar cea mai frecventă cauză a acestor pete este transpirația. Oamenii transpiră în timp ce dorm - unii mai mult decât alții. Cu cât cineva transpiră mai mult, cu atât mai multă umiditate se infiltrează prin fața de pernă și pe pernă, cauzând petele. Și când te gândești la câte ore ne stau capul și fața pe pernă, este firesc să găsești pete galbene.


Pe lângă transpirație, și părul poate fi vinovat: mai exact, dacă este deosebit de gras sau dacă te duci adesea la culcare cu părul umed. Unele tipuri de produse de machiaj și de îngrijire a pielii pot fi, de asemenea, în spatele petelor galbene. De asemenea, ar putea fi vorba de salivă. Punerea unui protector de pernă rezistent la apă înaintea feței de pernă poate ajuta la prevenirea  decolorării.

Cum să îndepărtezi petele galbene de pe perne

Primul lucru de știut este că, cu cât petele sunt mai mult timp acolo, cu atât vor fi mai greu de eliminat. Acest lucru înseamnă să te apuci să le cureți de prima dată când observi orice tip de îngălbenire și să nu amâni.

Din punct de vedere tehnic, ar trebui să vă spălați pernele cel puțin de două ori pe an, indiferent de pete. Și când faci asta, probabil că te-ai uitat pe eticheta lor și ai urmat instrucțiunile de îngrijire - adică cum să speli perna în mașina de spălat (și dacă acest lucru este posibil).

Trucuri pentru îndepărtarea petelor

Practic, veți dori să faceți același lucru pentru a îndepărta petele, dar, pe lângă detergentul obișnuit, adăugați 1/2 cană de înălbitor, apoi terminați spălarea și uscarea conform instrucțiunilor trecute pe etichetă.

De asemenea, puteți începe prin a trata petele fie cu un spray sau o cremă de îndepărtare a petelor cumpărată de la magazin, fie cu o pastă făcută dintr-un amestec de bicarbonat de sodiu și apă (deși opțiunea naturală tinde să fie mai puțin eficientă), potrivit Lifehacker.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel