„De ce faci asta unui copil”. Delia, VICTIMA hărțuirii sexuale: „Aveam 13 ani și veneam de la școală”

Data publicării:
Delia Matache, foto Instagram
Descriere foto: Delia Matache, foto Instagram

Delia își arată solidaritatea față de actrița Viorica Vodă, printr-o confesiune din adolescență. 

Actrița Viorica Vodă a fost prezentă pe scena celei de-a 16-a ediții a Premiilor Gopo, alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

Declarațiile actriței au creat un adevărat val de reacții. În timp ce mai multe artiste și-au arătat solidaritatea, ba chiar au început și ele să povestească situații în care s-au confruntat cu hărțuirea sexuală, au fost și unele voci care au pus la îndoială declarațiile Vioricăi Vodă și au criticat faptul că și-a spus povestea abia după 20 de ani. 

Viorica Vodă, motivul pentru care nu dă numele celui care a hărțuit-o sexual: „Aș ajunge să fiu eu dată în judecată”

Delia intervine și ea în scandalul de la Premiile Gopo și își arată susținerea față de Viorica Vodă

„Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna, efectiv. Că alegi să crezi, să înțelegi sau nu, că te gândești „vai, de ce a așteptat 10 ani să povestească”.... Atât i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci! Ai drept să judeci agresorul, nu victima”, a spus Delia Matache pe Instagram

Delia, despre hărțuirea sexuală din liceu

Mai mult, artista a dezvăluit că și a a fost victima hărțuirii sexuale, în adolescență și că în liceu a fost martora unor scene grotești din partea profesorilor. 

„„În perioada liceului, o parte dintre profesorii de muzică le spuneau elevelor „Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută” și le pipăiau efectiv pe sâni! Asta se întâmpla la liceu la Lipatti”, a dezvăluit artista, pe InstaStory.

Delia: „De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei”

„Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie. Auzeai când treceai pe lângă un șantier și chiar și în curtea școlii, „Hei, fata cântă la ce atârnă?”. De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, nu contează, de ce ești imbecil, de ce?”, s-a revoltat Delia.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel