De ce este mai bine să pui benzină dimineaţa sau seara. Trucuri pentru a economisi

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Iată un truc excelent pentru a economisi bani atunci când alimentezi cu benzină sau motorină. Ştiai de ce e mai bine să alimentezi dimineaţa devreme sau seara târziu? 

Specialiștii recomandă ca operațiunea de realimentare să fie efectuată fie dimineața devreme, fie seara târziu. Asta pentru că, în aceste momente ale zilei, vremea este mai răcoroasă. Este știut faptul că la temperaturi ridicate, rezervorul se încălzește, iar carburantul se dilată și își pierde din proprietăți, informează In Motion Auto Care. De aceea este indicat ca rezervorul să nu fie umplut în exces, tocmai pentru ca benzina/motorina să aibă loc atunci când se dilată. În caz contrar, combustibilul se va scurge pe lângă capacul rezervorului sau prin conducta de aerare, scrie promotor.ro.

Nu circula cu rezervorul gol 

De obicei, când mașina mai are puțin combustibil în rezervor (8-10 litri) se va aprinde martorul de bord  dedicat. Din acel moment este indicat să ajungi cât mai repede la cea mai apropiată stație pentru a realimenta. Experții recomandă să nu circuli mulți kilometri cu rezervorul aproape gol deoarece asta poate să avarieze pompa de carburant și să înfunde injectoarele. De aceea, este bine să realimentezi atunci când nivelul de benzină/motorină coboară sub un sfert.

Cum să economisiți combustibil în timp ce conduceți: 8 sfaturi utile

Pentru a funcționa cu eficiență maximă, motorul mașinii dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna în cea mai bună stare. Este important să efectuați întreținerea pe an, sau la fiecare 15.000-20.000 km, și să alegeți uleiul în funcție de specificațiile cerute. Între o întreținere și următoarea, este posibilă reducerea consumului verificând la două săptămâni dacă anvelopele sunt umflate, scrie QM

Citește continuarea pe DC NEWS

 

Ce spun vedetele despre criza generată de prețurile carburanților

Pe 9 martie s-au creat cozi imense la benzinăriile din toată țara. Panica a pornit, după ce în mediul online au început să circule mai multe poze care arătau faptul că prețurile carburanților au crescut foarte mult, ajungând chiar și la 11 lei/ l. Oamenii nu doar că și-au făcut plinul la mașină, ci au umplut diferite bidoane, butoaie, blocând minute în șir pompa de alimentare. În acest fel, circulația mai multor orașe din țară a fost blocată, iar oamenii care chiar aveau nevoie să se alimenteze, au trebuit să aștepte și două ore. Ministrul Energiei a dat asigurări oamenilor pentru faptul că benzina și motorina nu se vor scumpi, rezervele de carburant sunt suficiente pentru toată lumea, iar controale se vor face în toate benzinăriile, pentru a fi pedepsiți cei ce chiar au mărit izbitor prețurile peste noapte.

Citește mai multe AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 11 Martie 2022, 19:42 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience