De ce e important să „antrenezi” bebelușul să doarmă. Lucsandra Pavel, consultant în somn: „Ne salvează de o perioadă intensă” /EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
ucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani
EXCLUSIV
Descriere foto: ucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani

Lucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani, a vorbit în exclusivitate pentru Spectacola despre importanța somnului în cazul copiilor mici. Aflați cum ne poate salva de perioade dificile educarea copiilor în materia somnului.

Consultantul Lucsandra Pavel a fost prezentă în emisiunea „Pastila de frumusețe” de la Spectacola, acolo unde a abordat multiple subiecte cu moderatoarea emisiunii, Georgiana Ioniță-Toader. Invitata este specializată în somn, lucru care pentru mulți poate părea ceva de la sine înțeles normal sau banal. Cu toate acestea, aflăm de la invitatul nostru că lucrurile nu sunt atât de simple și că, somnul, este o piesă foarte importantă în traiul de zi cu zi. Ea are studii în SUA, la Institute of Pediatric Sleep and Parenting, iar acum îi asistă pe părinți în procesul de educare al bebelușilor lor. Pe scurt, experta precizează metoda prin care bebelușii pot avea un somn liniștit și legat.

 

 

Importanța somnului la bebeluși și copii mici

Invitata ne-a spus o comparație între două mămici care, amândouă având copii mici, una dintre ele transforma somnul mezinului într-o prioritate, în timp ce cealaltă femeie se gândea mai mult la sine și cum poate termina mai ușor ce are de făcut, nerespectând prioritatea orelor de somn de care ar fi trebuit să beneficieze copilul. În privința ultimei mămici, rezultatul a fost un somn haotic pentru copilul său, lucru care a dus la disconfortul mămicii pe termen lung.

„Am primit recent un mesaj foarte frumos din partea unei mămici care, într-o discuție cu vecina ei care fusese într-o consultație cu mine, și-a dat seama că ea, de fapt, nu se gândește la propriul copil. Prin comparație, copilul ei avea un somn haos oriunde și oricând, câtă vreme ea își putea face treburile. Vecina avea un somn foarte ordonat, dar totul era gândit în jurul somnului copilului, deci copilul era pus pe primul loc. Atunci, de asta foarte multe mămici se feresc. Este și o știință relativ nouă, de prin anii 1970. Tinzi să fii puțin refractar. Înțeleg mămicile care, chiar dacă au acces la informație pentru că majoritatea consultanților încearcă să câștige teren pe social-media, nu pot crede neapărat dacă nu au suport și din partea pediatrilor. Am avut nenumărați medici care mi-au trimis bebeluși la sleep training ( N.R. antrenament de somn), dar am avut și nenumărați medici care mi-au devenit clienți. Dacă și-au lăsat copiii pe mâna mea înseamnă că au înțeles rezultatele pe care le oferă somnologia în rândul copiilor.”, ne-a spus, în exclusivitate, Lucsandra Pavel, consultant în somn.

Când poate începe antrenarea somnului

Mai departe, invitata menționeză cele două etape prin care procesul de învățare al somnului independent poate fi implementat. Specialista menționeză momentul-cheie în care părinții pot începe antreamentele cu cei mici, iar aceasta prezintă și durata în care ar trebui să se desfășoare acestea. Totodată, ea mai transmite că cei mici pot fi educați, dar și reeducați, lucru care lasă de înțeles că părinții mai au o speranță în cazul acelora mai dezorganizați.

„Să stabilim două etape ale procesului de învățare a adormirii independente și a, practic, normalizării nopților. În primul rând, vorbim despre antrenamentul continuu pe care îl facem din prima zi și care ne salvează de o perioadă intensă în care bebelușul poate plânge, iar în al doilea rând, vorbim de un sleep training comasat pe care îl facem în două săptămâni, într-o anumită perioadă de viață a copilului și care este o perioadă mai intensă pentru că încercăm să schimbăm obișnuințe.

Copilul poate fi reeducat sau educat, dacă vorbim despre primele luni de viață. Să adoarmă independent sau cu foarte puțin ajutor din partea părintelui și să aibă o viață legată pentru că teoretic, din momentul în care copilul are cinci kilograme și a legat mai mult de patru ore de somn noaptea, el este pregătit pentru a avea o noapte continuă cu trezirile aferente, conform vârstei.”, ne-a mai spus specialista.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel