De ce avem nevoie să fim validați. Cerasela Rogen ne învață cum să fim autentici: „Crede în tine!”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Cerasela Rogen Official/Instagram
Descriere foto: Sursă foto: Cerasela Rogen Official/Instagram

Ne place să învățăm de la oameni, să le descoperim poveștile de viață și adesea tindem să ne pierdem autenticitatea, dar asta înseamnă că riscăm să ne pierdem stima de sine și vrem mereu validare. Despre cum putem trece peste aceste bariere ale societății, ne învață Cerasela Rogen. 

Sentimentul de a nu fi suficient de bun este o experiență cu care se confruntă mulți oameni la un moment dat în viața lor. Pe termen lung, persistența acestui sentiment poate duce la multe insecurități, despre care a vorbit Cerasela Rogen.

Cât de importantă este nevoia de validare. Cerasela Rogen dă cărțile pe față

Invitată în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea”, Cerasela Rogen, coach în dezvoltare personală și transformațională,  a explicat despre cum ne raportăm noi la propria noastră persoană, dar și ce trebuie să facem pentru a ne proteja de toxicitatea de care ne lovim zi de zi.

„Când suntem copii avem nevoie să ni se confirme că facem bine. Părinții nu-ți dau voie să faci orice și acolo înveți nevoia de validare, care în acel moment este o validare sănătoasă. Din păcate, devenim adulți și continuăm acest lucru și avem nevoie de validare. De ce? Pentru că atunci când suntem mici, nimeni nu ne învață cât de valoroși suntem, la școală nu-ți spune nimeni că ești unic și, chiar dacă nu ști matematică sau română, ve deveni un mare violonist, de exemplu.

Încercăm să ne mulțumim părinții. De exemplu, băiatul încearcă să-l facă, de cele mai multe ori, mândru pe tatăl său și nu reușește, pentru că tata nu s-a validat pe el și nu are cum să-și valideze copilul.”, a explicat Cerasela Rogen în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea”.

Te-ar putea interesa și: Gândurile care ne îmbolnăvesc. Cerasela Rogen: „Puterea gândului e enormă, dar nu ne dăm seama”

De ce avem nevoie de părerile celor din jur

Adesea ne confruntăm cu frica eșecului, nu avem încredere în noi și cerem păreri în stânga și-n dreapta, devenind anxioși și epuizându-ne energia negativ. Astfel, Cerasela Rogen ne învață că trebuie să fim unici și că părerea noastră contează cel mai mult.

„Nimeni nu te învață că trebuie să faci totul în felul tău. Chiar dacă s-ar alinia șapte miliarde de oameni să te valideze, nu va însemna nimic. În momentul în care vei învăța să te validezi singur, să stai bine-n pielea ta, să faci pace cu tine, să faci pace cu trecutul tău, că așa trebuia să fie, abia atunci vei cere părerea intuiției tale sau maxim a specialiștilor în acel domeniu.În momentul  în care ai nevoie de validare, nu mai ești autentic, nu mai ești tu, pentru că te mulezi după părerile celorlalți”, a continuat Cerasela Rogen.

Te-ar putea interesa și: Cum ne controlăm emoțiile și stresul din viața noastră. Cerasela Rogen, sfaturi prețioase: "Toți avem o traumă"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Oriana Popescu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel