De ce are Regele Charles degetele umflate. Medic, dezvăluire despre boala de care ar putea suferi: Medicamentele doar reduc durerea, nu și umflarea

Data publicării:
Regele Charles al III-lea, captură video YouTube
Descriere foto: Regele Charles al III-lea, captură video YouTube

De ce are Regele Charles degetele umflate. Principala boală de care ar putea suferi noul Suveran al Marii Britanii.

Speculațiile despre "degetele de cârnat" ale regelui Charles s-au tot amplificat zilele acestea, pe măsură ce în mediul online au apărut tot mai multe fotografii cu acesta.

Fotografiile cu Regele Charles, în care mâinile și degetele sunt umflate, i-au determinat pe mulți să glumească în mediul online, în timp ce alții sunt cu adevărat îngrijorați de starea sa și de posibilele probleme de sănătate pe care acesta le are.

Primele speculațiile despre degetele noului Rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, au fost lansate încă din 2021, atunci când o fotografie în care acesta trăgea o halbă de bere în timpul unui angajament în sudul Londrei le-a oferit fanilor o imagine a mâinilor sale umflate.

Atunci, pe Twitter, o persoană a scris: "Nu am observat niciodată mâinile prințului Charles până la această fotografie! Se simte bine? Sunt atât de umflate".

 

În trecut, chiar Regele Charles a glumit asupra degetelor sale "de cârnați", într-o scrisoare adresată unui prieten după nașterea fiului său, Prințul William.

El a scris: "Nu vă pot spune cât de emoționat și mândru sunt. Chiar arată foarte bine și are degete de cârnați, ca ale mele", citat în biografia Charles, The Man Who Will Be King de Howard Hodgson.

Potrivit Cornwall Live, se pare că însuși Regele Charles al III-lea ar fi făcut referire la degetele sale mărite în timpul unei călătorii în Australia în 2012, numindu-le "degete de cârnați" după ore de zbor în climatul tropical.

De fapt, degetele și mâinile Regelui Charles al III-lea au devenit de atunci unii dintre cei mai căutați termeni de pe Google în Marea Britanie.

De ce are Regele Charles degetele umflate

Dar totuși, care este cauza pentru degetele umflate ale Regelui Charles?

Ei bine, degetele umflate ale regelui Charles al III-lea ar putea fi rezultatul multor lucruri, de la retenția temporară de lichide, sau o schimbare bruscă de temperatură până la artrită.

Simptomul "degetelor de cârnați" este de fapt legat de dactilita, o boală secundară care poate fi cauzată de o serie de afecțiuni și infecții, cel mai frecvent de artrita psoriazică.

Dr. Gareth Nye, medic britanic, a declarat pentru Daily Star că există numeroase afecțiuni care ar putea fi responsabile pentru acest aspect al degetelor, una dintre cele mai comune fiind retenția de apă:

"Edemul este o afecțiune în care organismul reține lichid la nivelul membrelor, în mod normal la nivelul picioarelor și al gleznelor, dar și al degetelor, ceea ce le face să se umfle. Pentru a afla dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o scădere a tensiunii în zonă".

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel