De ce ar trebui să pui piper negru în mașina de spălat. Trucul pe care toată lumea trebuie să-l încerce

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Anas Alhajj
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Anas Alhajj

Când vine vorba de curățenia casei, există o serie de lucruri care ne pot face să ne simțim morocănoși. Ați spălat multe rufe, iar apoi ați descoperit că unele articole de îmbrăcăminte s-au decolorat enorm?  Știați că puteți preveni o mulțime de frustrări cu ajutorul piperului negru? Iată de ce ar trebui să pui piper negru în mașina de spălat.

Reziduuri de săpun pe hainele tale

Folosiți detergent la fiecare spălare, ceea ce este logic. Dar știați că acest detergent, pe lângă faptul că vă curăță hainele, lasă și o mulțime de urme? Noul dvs. top negru care a devenit gri închis după o singură spălare sau acea husă de plapumă care nu mai arată bine după o singură spălare: totul este din vina detergentului pe care îl folosiți. Reziduurile de săpun care se lipesc de hainele dvs. sunt vinovate.

Piper negru în mașina de spălat

Pentru ca detergentul de rufe să nu vă strice toate hainele frumoase, folosim piper negru. Probabil că nu vă vine să credeți, dar amestecarea unei lingurițe de piper negru cu detergentul dumneavoastră previne decolorarea. Este important să setați temperatura programului de spălare destul de scăzută.

Cum funcționează

Probabil că te întrebi, cum poate piperul negru să prevină decolorarea rufelor mele? Se datorează faptului că structura piperului negru împiedică reziduurile de săpun să se lipească de hainele tale. În plus, piperul negru împiedică transferul culorilor hainelor tale.

Pastilă pentru mașina de spălat vase în mașina de spălat rufe

În afară de piperul negru, este indicat să aruncați din când în când în mașina de spălat rufe o tabletă de spălat vase. Specialiștii recomandă să pui în funcțiune mașina de spălat o dată pe lună cu una sau două tablete de spălat vase pentru a preveni înfundarea mașinii de spălat. Setați mașina de spălat la 90 de grade și lăsați-o să funcționeze o vreme - astfel veți prelungi durata de viață a mașinii de spălat!

Rufele curate încă mai miros urât? Acest truc ingenios va rezolva această problemă

Ai reușit în sfârșit să termini cu grămada imensă de rufe pe care ai tot amânat-o, dar le scoți din mașină cu miros urât. Nimeni nu-și dorește așa ceva. Încetează să mai folosești din ce în ce mai mult detergent și balsam de rufe, asta nu va face ca rufele tale să miroasă mai bine. Îți explicăm cum să rezolvi această problemă.

Mașină de spălat murdară

Nu este vorba de marca detergentului de rufe sau de mirosul balsamului de rufe. Mirosul învechit din rufele tale provine, de cele mai multe ori, de la o mașină de spălat murdară. Înainte de a apela la experți pentru a face o curățare în profunzime a mașinii dvs. de spălat, există câteva lucruri pe care le puteți încerca mai întâi singur. Aveți nevoie cu adevărat de un singur lucru.

Capsulă pentru mașina de spălat vase

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când vă curățați mașina de spălat este să folosiți o cârpă de praf. Folosiți mai întâi o cârpă uscată și apoi intrați cu o cârpă umedă. Scoateți compartimentul pentru detergent și curățați-l bine în apă și săpun. Apoi, curățați piesa de cauciuc de la gura mașinii de spălat cu o cârpă umedă. Și pentru a termina, vei pune - da, într-adevăr - două capsule de spălat vase în mașina de spălat și o vei pune în funcțiune la un ciclu de 90 de grade, potrivit tips-and-tricks.co

Citește și: Ți s-au micșorat hainele la spălare? Repară acest lucru cu un produs pentru păr



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel