De ce ar trebui să îți începi dimineața cu un pahar de apă caldă și o banană. Nu te-ai fi gândit la asta

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Moritz Kindler
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Moritz Kindler

Unii oameni nu pot începe ziua fără micul dejun, iar alții nu pot mânca nimic dimineața devreme. Faceți parte din cea de-a doua categorie? Atunci încercați să începeți fiecare dimineață cu un pahar de apă caldă și o banană. Și chiar dacă luați micul dejun dimineața, puteți înlocui micul dejun cu un pahar de apă caldă și o banană. Asta pentru că are un efect pozitiv asupra organismului tău.

Importanța micului dejun de dimineață

Mulți oameni se fac vinovați de faptul că iau micul dejun pe fugă - beau rapid o ceașcă de cafea sau chiar sar peste micul dejun cu totul. Probabil că nu trebuie să vă spunem că este important să luați micul dejun dimineața. Prima masă a zilei este foarte importantă. Corpul tău trebuie să îndure întreaga noapte fără niciun fel de mâncare în stomac. Prin urmare, pentru a performa și funcționa mai bine în timpul zilei, este important să ne alimentăm corpul dimineața.

Nutrienți importanți

Nutrienții pe care îi luați în timpul micului dejun vă ajută să funcționați și să vă concentrați mai eficient. Micul dejun va începe digestia de dimineață, iar corpul tău va absorbi mai ușor substanțele nutritive de care ai nevoie în timpul zilei. Cercetările au arătat că persoanele care mănâncă micul dejun absorb mai multe vitamine și minerale decât cele care nu mănâncă micul dejun.

Un pahar de apă caldă și o banană

Începerea fiecărei dimineți cu un pahar de apă caldă și o banană face ca pierderea în greutate să fie puțin mai ușoară. Acest lucru se datorează faptului că bananele stimulează digestia și ajută la accelerarea metabolismului. Consumul unei banane în combinație cu un pahar de apă caldă ajută la digerarea fibrelor din banană. Un pahar de apă caldă este mai bun decât un pahar de apă rece, deoarece apa caldă este deja la temperatura corpului și astfel nu se simte inconfortabil atunci când o bei pe stomacul gol. 

Ajută la pierderea în greutate

Combină acest mic dejun cu o dietă sănătoasă pentru restul zilei, fă suficientă mișcare, bea doar o cantitate moderată de alcool și vei observa că stimulează pierderea în greutate. Mâncatul unei banane dimineața are marele avantaj că dă o senzație îndelungată de sațietate. În plus, blochează parțial absorbția carbohidraților - fructul perfect de adăugat dacă ești la dietă, potrivit tips-and-tricks.co

Trucuri practice pentru ca bananele tale să nu se strice

1. Atârnați-vă bananele

Bananele vor începe să se coacă din momentul în care sunt luate din copac. De îndată ce sunt smulse, tulpina va începe să elibereze gaz etilenă. Cu toate acestea, coacerea este încetinită atunci când agățați fructele. În plus, veți evita să vă învinețiți bananele pe chiuvetă sau pe bolul de fructe. Bineînțeles că vă puteți face propria construcție pentru a le agăța.

2. Cumpărați banane verzi

Dacă ne aflăm în supermarket și încercăm să alegem între bananele verzi și cele galbene, de multe ori optăm pentru cea de-a doua variantă. Pur și simplu, par mai gustoase! Totuși, este mai bine să alegem varianta verde. În acest fel, vor fi bune de mâncat după ce se vor coace puțin mai târziu. Sau să faci din ele un deliciu gustos atunci când sunt prea coapte!

3. Învelește tulpina în folie de plastic

Îți amintești de etilenă? Gazul pe care îl degajă tulpina? Există o modalitate de a preveni ca acesta să accelereze procesul de coacere! Pur și simplu înfășori tulpina în niște folie de plastic sau folie de aluminiu. Cel mai bine este să faceți acest lucru pentru fiecare banană în parte.

4. Pune fiecare banană coaptă în frigiderul tău

 Probabil că nu ai mai văzut asta până acum și nici nu ai decis că acolo ar trebui să păstrezi savurosul fruct galben. Dar este adevărat: păstrarea bananelor galbene și coapte în frigider poate prelungi durata de viață a fructului. Cu toate acestea, nu este o idee bună să faci acest lucru cu bananele verzi.

5. Congelează-ți bananele

O altă modalitate de a vă păstra bananele bune, este prin congelare! Sfatul nostru este să faci acest lucru atunci când sunt coapte. Nu aruncați de fapt fructul întreg acolo, cu tot cu coajă și tot, dar asigurați-vă că măcar le decojiți. Ai putea, de asemenea, să tai preventiv banana în bucăți. Acest lucru va face ca totul să fie mult mai ușor dacă doriți să folosiți fructele congelate într-o rețetă la un moment dat!

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel