David Popovici s-a retras din finala la 400 de metri. Care este motivul ce stă la baza acestei decizii

Data publicării:
David Popovici. foto Instagram
Descriere foto: David Popovici. foto Instagram

David Popovici, campion mondial şi european la 100 m şi 200 m liber, s-a retras din finala probei de 400 m liber de la Campionatele Europene de Înot de la Roma.

În urmă cu câteva ore, Popovici, 17 ani, se calificase cu al patrulea timp din serii în finala de la 400 m liber.

''Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) - o competiţie foarte puternică - sunt motivele care stau la baza acestei decizii. David Popovici vă mulţumeşte pentru sprijinul necondiţionat de care a avut parte pe toată durata competiţiei de la Roma şi vă aşteaptă mesajele de încurajare şi la următoarele întreceri'', se arată în mesajul FRNPM.

''Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune'', a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

La Roma, Popovici a cucerit medaliile de aur la 100 şi 200 m liber, notează Agerpres.

Cum arată dieta de campion, după care se ghidează David Popovici

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate. Acest lucru vine la pachet cu o întreagă responsabilitate pentru înotătorul care trebuie să aibă un stil de viață extrem de echilibrat și disciplinat.

În urmă cu un an, David Popovici le-a vorbit copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București despre sacrificii pe care le presupune cariera sa.

Campionul a dezvăluit așadar că nu mănâncă niciodată cârnați. De asemenea, el a exclus din alimentația sa și pâinea albă, dar și fast-food-ul.

Mai mult, sportivul are un program de masă de la care nu se abate niciodată, iar părinții săi se trezesc zilnic, cu câteva ore mai devreme, pentru a-i prepara micul dejun. Acesta trebuie să ia masa cu două ore înainte de antrenament.

"Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. (...) Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00", a spus el, potrivit SpyNews.

În trecut, sportivul obișnuia să se trezească la 03:00 dimineața pentru a lua micul dejun. 

"Mi-a fost foarte greu să mă trezesc devreme – nu înțelegeam de ce trebuia să înot la ora 5:00 dimineața. Obiceiurile mele alimentare nu au făcut situația mai ușoară. Obișnuiam să iau micul dejun cu două ore înainte de înot. Iar antrenamentul la ora 5:00 însemna să stau la masă la ora 3:00 dimineața. Nu a existat niciun moment în care părinții mei să nu-mi pregătească micul dejun, arătând o dragoste infinită pentru mine și un respect enorm pentru visele mele", a declarat David Popovici, potrivit DC Medical

Astăzi, dieta sa este atent supravegheată, însă David Popovici a dezvăluit că, de multe ori, preferă un mic dejun simplu, care îi oferă energie și nutrienții necesari, un preparat pe bază de iaurt, fulgi de ovăz, chia, banane și miere.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel