David Popovici, înainte de Mondialele de Înot: Nu îmi plac întrecerile în bazin scurt. Nu e un bluf!

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: David Popovici, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: David Popovici, Instagram

Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 m) începe marți, în Australia, iar România are trei sportivi la start: David Popovici, Robert Glință și Andrei Anghel.

David Popovici a fost invitat la conferința de presă din deschiderea evenimentului care adună la start peste 1000 de sportivi din 180 de țări.

”Nu cred că este un bluf să spun că nu-mi plac întrecerile în bazin scurt. Sunt oarecum construit pentru competiția în bazin lung. Întoarcerile și starturile sunt mai intense pe distanța scurtă,, așa că aceasta este o oportunitate grozavă de a aduna informații și de a câștiga experiență și de a fi cea mai bună versiune pe care o pot fi. Sigur, există o rivalitate între mine și Kyle Chalmers, dar cred că rivalitatea este doar în bazinul de 50 m. Kyle deține recordul mondial pe 25 m, iar eu sunt deținătorul recordului mondial în bazin lung.. Deci, poate în câțiva ani, această rivalitate va fi reală. Scopul meu este să mă calific în finală și, după cum știm cu toții, odată ce ești pe culoar, ai o șansă.

E frumos la Melbourne. Îmi doream de mult să vin în Australia. Cultura sportului este un lucru foarte mare în Australia. Copiii și adulții de aici se bucură de un stil de viață sănătos, cu înot și sporturi acvatice și, de fapt, orice este legat de sport. Oamenii de aici sunt foarte prietenoși și deschiși. E plăcut să vezi atât de mult verde și să fii aici vara. Imi place! Deși evenimentul nu a început încă, sunt sigur că va fi unul dintre evenimentele mele preferate.” , a răspuns David întrebărilor ziariștilor prezenți la conferință.

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel