Danny Masterson, condamnat la 30 de ani de închisoare. Actorul din ”That ’70s Show”, găsit vinovat pentru două violuri

Data publicării:
Danny Masterson, foto Instagram
Descriere foto: Danny Masterson, foto Instagram

Actorul şi scientologul Danny Masterson, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru două violuri

Actorul american Danny Masterson, membru marcant al Bisericii Scientologice, cunoscut pentru rolul interpretat în serialul "That '70s Show", a fost condamnat joi de un tribunal din Los Angeles la 30 de ani de închisoare pentru comiterea a două violuri, informează AFP.

Artistul de 47 de ani, care a fost găsit vinovat în luna iunie, a primit pedeapsa maximă care se atribuie pentru astfel de infracţiuni.

În timpul procesului, trei femei - membre şi ele ale Bisericii Scientologice - l-au acuzat că le-a violat în reşedinţa sa din Hollywood Hills între 2001 şi 2003. Juraţii au considerat convingătoare argumentele prezentate de două dintre ele, însă nu au întrunit unanimitatea necesară pentru a pronunţa un verdict şi în cazul celei de-a treia.

"Domnule Masterson, nu dumneavoastră sunteţi victima", a declarat judecătoarea Charlaine Olmedo, pronunţând sentinţa în faţa actorului american, care a susţinut întotdeauna că este nevinovat. Judecătoarea a dispus, de asemenea, înscrierea actorului în registrul agresorilor sexuali.

În timpul audierilor, avocaţii acuzării au precizat că Danny Masterson "a drogat şi a violat" victimele.

Una dintre ele, a vorbit în faţa tribunalului joi, spunând că lumea "este puţin mai sigură" după ce actorul a fost trimis la închisoare.

Procesul, declanşat în 2017 în siajul acuzaţiilor formulate împotriva producătorului Harvey Weinstein, care au contribuit la apariţia mişcării #MeToo, a generat totodată anumite întrebări despre rolul Bisericii Scientologice.

Două dintre reclamante au spus că această organizaţie religioasă, foarte influentă la Los Angeles, le-ar fi descurajat să contacteze Poliţia.

În schimb, avocaţii lui Danny Masterson au insistat pe faptul că versiunea prezentată de reclamante s-a schimbat de-a lungul anilor şi au sugerat că prejudecăţile faţă de scientologie ar fi putut constitui motivul aflat în spatele acestui proces.

Într-un proces precedent din noiembrie 2022, un juriu diferit a refuzat să se pronunţe, întrucât nu a putut să ajungă la unanimitate.

Danny Masterson este căsătorit cu actriţa Bijou Phillips, cu care are o fiică de nouă ani. El a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1990 datorită rolului interpretat în serialul "That '70s Show", în care a jucat alături de Mila Kunis şi Ashton Kutcher.

Mai recent, actorul american a jucat alături de Ashton Kutcher în serialul Netflix "The Ranch", dar a fost concediat în 2017 după ce Poliţia din Los Angeles a confirmat că a deschis o anchetă ce viza o serie de acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva lui.

După arestarea sa în iunie 2020, Biroul procuraturii din comitatul Los Angeles a anunţat că a renunţat la alte două acuzaţii de agresiune sexuală din cauza lipsei de probe şi a prescrierii faptelor, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel