Daniel Jinga - noul manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti

Data publicării:
Daniela Jinga, sursa foto Facebook
Descriere foto: Daniela Jinga, sursa foto Facebook

Daniel Jinga este noul manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti, a anunţat, joi, Ministerul Culturii.

"Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a semnat ordinul de numire a noului manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti. Această funcţie va fi ocupată de Daniel Jinga, maestru de cor şi director artistic al Operei Naţionale Bucureşti, dirijor principal al Filarmonicii Muntenia din Târgovişte şi al Orchestrei Metropolitane Bucureşti, dirijor fondator al Corului de Cameră 'Accoustic'", precizează ministerul.

Daniel Jinga a absolvit, în 1997, Seminarul Teologic din Bucureşti, după care a urmat cursurile Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Totodată, a absolvit cursurile de master (Stilistică Dirijorală - Dirijat Cor Academic) între 2003 şi 2004 şi este doctor în Muzică din 2012, când a primit titlul de la aceeaşi universitate, pentru lucrarea "Reprezentanţi ai creaţiei corale a cappella româneşti la sfârşitul secolului al XX-lea şi începutul secolului al XXI-lea - Tehnici de construcţie corală şi conducere dirijorală".

Ministrul Culturii a semnat pe 11 martie ordinul privind încetarea prin denunţare unilaterală a contractului de management încheiat cu Fănel Ignat pentru asigurarea conducerii interimare a Operei Naţionale Bucureşti.

"Pe 25 martie, la îndeplinirea termenului de preaviz, vor înceta efectele juridice ale ordinului ministrului Culturii privind asigurarea conducerii interimare a Operei Naţionale Bucureşti de către Fănel Ignat. După expirarea termenului legal, ministrul Culturii va numi un nou manager interimar, având în vedere faptul că ministerul nu poate demara procedurile legale pentru organizarea unui concurs de proiecte de management", menţiona, atunci, ministerul.

Postul de manager al ONB este ocupat de Alexandru-Cătălin Ionescu, al cărui contract a fost suspendat până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti care se va pronunţa într-un dosar penal din 2016, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel