Dana Deac, după ce a învins cancerul de 5 ori: „Suferinţa te apropie de esenţa vieţii”

Data publicării:
Dana Deac, foto Facebook
Descriere foto: Dana Deac, foto Facebook

Dana Deac a fost diagnosticată de 5 ori cu cancer și de fiecare dată a reușit să învingă boala. Prezentatoarea TV a povestit cum au arătat luptele ei cu aceste diagnostice crunte și cum i s-a schimbat viața după ce a învățat să aibă grijă de ea. 

Dana Deac crede că stilul de viață pe care îl ducea a avut un impact major asupra sănătății sale. Era fumătoare, mânca haotic și nu se odihnea cum trebuie. Munca din televiziune înseamnă un stres major, iar toată încercarea ei de a face față presiunii s-a tradus printr-o neglijență asupra sănătății. 

Acum, după ce a reușit să învingă boala, Dana Deac se consideră un om mai puternic și mai înțelept și vrea să ajute și alți pacienți oncologici să treacă mai ușor peste aceste încercări. 


„Poate să fie şi ritmul nebun, dar şi faptul că nu mâncam la timp sau că aveam o dietă necorespunzătoare, că nu dormeam suficient, că fumam excesiv (un pachet, un pachet şi jumătate pe zi), plus stresul acumulat. Pentru că eu, după perioada de investigaţii, am făcut un program de dimineaţă la Antena 1 şi apoi la Antena 3, „Cafeaua cu sare, pentru care mă trezeam la 5! Nu m-am îngrijit, nu m-am preţuit, ci m-am dedicat meseriei şi altora”, povestește Dana Deac  într-un interviu acordat OK magazine.

Dana Deac nu a putut renunța la dragostea ei pentru televiziune și, în ciuda greutăților cu care s-a confruntat, a decis să revină în presa. În timpul pandemiei, prezentatoarea TV a avut o idee de emisiune, pe care a și pus-o în practică. 


„Acum fac o emisiune, tot la TVR 1, despre „Secretele plantelor, după o idee care mi-a venit în pandemie, când eram toţi blocaţi şi nu puteam ieşi nicăieri pentru o filmare. M-am întrebat ce le-ar putea face plăcere oamenilor, dar şi ce le-ar fi util. Şi am făcut această emisiune, în care nu vorbim despre plante miraculoase sau despre cum să plantezi muşeţelul, ci explicăm natura astfel încât omul să-şi dorească să se întoarcă la ea”, a mărturisit Dana Deac pentru sursa citată. 

Cum i-a schimbat viața diagnosticul de cancer


Dana Deac spune că viața ei s-a schimbat complet. Au dispărut unii prieteni din viața ei, dar și-au făcut loc alții, iar fiul ei este cel care a stat umăr la umăr cu ea în timpul acestei lupte. 


„Mi-am creat strategii de supravieţuire. Eram doar eu şi fiul meu, Vlad, şi a trebuit să trecem prin multe într-un timp scurt. El a fost alături de mine şi s-a maturizat brusc. Învăţa pentru bacalaureat şi facultate, când mama lui lăsa şuviţe de păr prin casă de la citostatice. Apoi, el termina masterul, când eu făcusem al patrulea cancer şi atunci l-am simţit în pragul depresiei.

Dar el e mult mai înţelept şi mai pragmatic decât mine şi e prietenul meu, nu doar fiul meu. Au fost, însă, şi oameni care m-au părăsit, pentru că nu au ştiut să gestioneze o relaţie cu un bolnav de cancer. Dar nu-i judec, am înţeles că le e greu şi am mers mai departe. Dar, aşa cum au plecat mulţi oameni din viaţa mea, au apărut alţii extraordinari, pe care nu-i cunoşteam, dar care mi-au întins o mână de ajutor”, declară Dana Deac.


Transformările prin care a trecut corpul ei


Vedeta spune că deși acum arată diferit, este mai fericită și mai împăcată ca niciodată. A învățat să se iubească și să se prețuiască, să-și poarte de grijă și să vadă viața altfel. 

„După operaţii, corpul meu s-a transformat, nu mai e cel pe care-l aveam, pentru că nici nu l-am preţuit la timp. Dar sunt mai fericită acum şi mă plac mai mult decât atunci când eram suplă, zveltă. Realizez că sunt mult mai înţeleaptă, în continuare mă bat pentru oameni – că nu am cum să scap de asta, drept dovadă că sunt preşedinte la Fundaţia Orange, unde fac voluntariat. Şi văd altfel viaţa, pentru că suferinţa te apropie de esenţa vieţii”, a mai spus Dana.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel