Dana Budeanu, umilită de o profesoară, după ce s-a opus creșterii salariale: „Eu nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună”

Data publicării:
Captură video Dana Budeanu, Instagram
Descriere foto: Captură video Dana Budeanu, Instagram

O profesoară i-a dat replica Danei Budeanu, după ce vedeta a declarat că nu este de acord cu greva profesorilor.

Greva cadrelor didactice din România a stârnit extrem de multe controverse în rândul românilor. Părinții sunt extrem de contrariați din cauza faptului că profesorii au luat decizia de a suspenda orele de curs chiar în preajma examenelor. Și, chiar dacă toată lumea spera ca această situație să se încheie curând, se pare că protestul continuă. Dana Budeanu a fost extrem de vocală pe seama acestui subiect, spunând faptul că profesorii câștigă suficient, pentru munca pe care o prestează. Această declarație nu a rămas însă fără urmări, întrucât mesajul unei profesoare, care i-a dat replica vedetei, a devenit viral în mediul online.

„Bună ziua, doamna Dana Budeanu? Ce mai faceți? Sper că sunteți bine! Eu nu sunt bine. O să vă povestesc și dumneavoastră cauza nefericirii mele. Azi dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, am îndrăznit să comentez pe un grup de profesori și părinți, spunând că eu nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună.

Din acești bani, pe lângă facturi, rată și alte necesare, mai trebuie ca, din când în când, să îmi cumpăr și o carte, să îmi plătesc un curs pentru că, știți ceva, doamna Budeanu? Mie îmi place să îmi fac profesia bine, să merg în fața clasei pregătită, să aduc mereu ceva nou copiilor.

Din acest motiv mă simt obligată să investesc în permanență în formarea mea profesională și, întrucât statul nu mă sprijină în acest sens, mă descurc din salariul meu de 3000 de lei.

Mi-a răspuns o mamă. O mamă al cărei copil fie are, fie a avut, fie va avea, o învățătoare, așa cum sunt și eu”, este o parte din mesajul profesoarei din România, care a devenit viral în mediul online.

Citește și: Dana Budeanu îl face praf pe Klaus Iohannis, în contextul grevei profesorilor: „El știe ce e aia să crești un copil?”

„S-a adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi”

În final, profesoara nu și-a încheiat discursul și fără a aduce în discuție vocabularul prin care Dana Budeanu a ales să se adreseze profesorilor, care nu a fost unul prea ales.

„Doamna Budeanu s-a adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi (…) se laudă cu studiile dumneaei în străinătate, înseamnă că este o intelectuală și toată lumea își poate permite să se adreseze profesorilor ca unor câini.

Îmi cer iertare față de mine că au fost zile când v-am admirat curajul. Doamna Budeanu, mi-ați dat o lecție! M-ați ajutat să înțeleg că, în această țară, educația nu se poate face cu zâmbet. E ok….atât ați putut…”, a continuat profesoara.

VEZI și: Dan Negru intervine în scandalul grevei profesorilor: „Marea decăderea e lipsa de respect în toate!”

Ce spune Dana Budeanu, cu privire la creșterile salariale

Dana Budeanu nu s-a arătat total contra creșterii salariale pentru profesori. Cu toate acestea, vedeta consideră că foarte puține cadre didactice merită acest privilegiu, întrucât sistemul educațional din România nu a evoluat foarte mult în ultimii ani, astfel încât banii profesorilor să fie justificați.

„Pe parcursul ultimilor 15 ani au crescut salariile profesorilor, eu sunt pro să le crească, cui merită. Au crescut salariile de 3-4 ori. Am înțeles că de aia e sistemul în derivă și în ultimul hal pentru că nu cresc acum salariile.

Deci de mâine dacă cresc salariile tot sistemul se repară. Vin profesorii, facem revoluție, toți copiii ies de zece. Sau ce se întâmplă? În ultimele dăți când au crescut salariile cu ce s-a îmbunătățit sistemul de învățământ din România?

Cum s-a îmbunătățit pentru copii noștri acest sistem? Vă spun eu: nu s-a îmbunătățit, a fost distrus”, a declarat vedeta, la România TV.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel