Dana Budeanu, gafă de proporții! A fost reclamată de o familie care are un copil cu dizabilități

Data publicării:
Captură video Dana Budeanu, Instagram
Descriere foto: Captură video Dana Budeanu, Instagram

Dana Budeanu a ajuns în atenția tuturor, după ce a postat un videoclip nepotrivit pe rețelele de socializare.

Dana Budeanu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este cunoscută de toată lumea pentru modul în care spune mereu lucrurilor pe nume, fără nicio perdea. De data aceasta însă, se pare că vedeta a ajuns să fie protagonista unui scandal. Aceasta a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a folosit un cuvânt jignitor pe rețelele de socializare. Concret, Dana Budeanu a postat un mesaj în mediul online, unde vorbea despre persoanele care își pregătesc bagajele, în cazul unui cutremur, moment în care a folosit cuvântul ofensator „handicapat”.

„Știu eu vreo doi care și-au făcut bagajul pentru cutremur. Ce ți-ai pus în bagajul tău pentru cutremure, handicapatule?”, spunea Dana Budeanu, în clipul video de pe Facebook cu pricina. 

Citește și: Dana Budeanu a luat foc, după moartea lui Mitică Popescu. Vedeta îi desființează pe actorii români

Dana Budeanu, reclamată la CNCD, după acest videoclip

Acest videoclip a ajuns și în atenția unei familii din Suedia, care are un copil cu dizabilități. Se pare că aceștia au depus deja o plângere împotriva vedetei, pe care o acuză de faptul că a folosit un cuvânt jignitor asupra unui grup de oameni. Mai mult, oamenii i-au cerut Danei Budeanu să-și ceară scuze public pentru cele spuse. 

„Suntem profund dezamăgiți de comentariile jignitoare pe care le-ați făcut într-un videoclip recent publicat pe Facebook, în care ați folosit termenul "handicapat" într-un sens peiorativ. Aceste comentarii sunt extrem de ofensatoare și perpetuează stereotipuri negative despre persoanele cu dizabilități, ceea ce poate duce la discriminare și excluziune socială.

Prin intermediul acestei scrisori, dorim să vă solicităm să vă cereți scuze public pentru comentariile dumneavoastră și să vă angajați să promovați o cultură a respectului și toleranței față de persoanele cu dizabilități. Este important să ne asigurăm că toți cetățenii sunt tratați cu demnitate și respect, iar utilizarea unui limbaj jignitor nu are loc într-o societate civilizată”, se arată în scrisoarea deschisă a lui Andrei Mihai, către Dana Budeanu, potrivit click!.

VEZI și: Războiul dintre Gina Pistol și Dana Budeanu. Abia acum s-a aflat: „Eram la început cu Smiley”

„Utilizarea unui limbaj jignitor poate duce la creșterea discriminării și a violenței”

Mai mult, bărbatul consideră că această atitudine promovată mai ales de niște persoane publice nu vor face decât să instige la discriminare, lucru ce va dăuna și mai mult persoanelor cu dizabilități. 

„Persoanele cu dizabilități care sunt descrise prin cuvinte jignitoare pot fi marginalizate și pot fi discriminate în ceea ce privește accesul la locurile de muncă, chiar și atunci când sunt calificați pentru acestea. În al doilea rând, utilizarea unui limbaj jignitor poate duce la ostracizarea socială și poate afecta starea de sănătate psihologică a persoanelor cu dizabilități. Aceste persoane sunt adesea percepute ca fiind mai puțin capabile sau inferioare din cauza stereotipurilor negative care sunt perpetuate de limbajul jignitor. În al treilea rând, utilizarea unui limbaj jignitor poate duce la creșterea discriminării și a violenței împotriva persoanelor cu dizabilități. Acest lucru se datorează faptului că astfel de comentarii pot alimenta prejudecățile și pot contribui la crearea unui mediu în care actele de violență sunt justificate”, a mai spus Mihai Andrei.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel