Dan Negru, reacție acidă, după fake news-ul cu Elon Musk: „Mai bine să murim în condiții onorabile decât să trăim furând breaking newsurile din online”

Data publicării:
Dan Negru, foto Facebook
Descriere foto: Dan Negru, foto Facebook

Dan Negru critică presa românească, după fake news-ul cu venirea lui Elon Musk la castelul Bran. 

Zilele trecute, mediaflux.ro anunța o „exclusivitate mondială”, aceea că Elon Musk ar veni în România, pentru o petrecere de pomină la Castelul Bran. Mai mult, reporterii publicației susțineau că printre invitații de seamă ai miliardarului s-ar număra și Angelina Jolie. 

Știrea s-a viralizat rapid nu doar în România, ci și în alte țări din lume, însă nimeni nu a putut să confirme că afaceristul a venit în țara noastră. Se pare că in formația a fost un fake news.

Castelul Bran ar fi fost, într-adevăr, închiriat de mai mulți miliardari care și-au dorit o petrecere ferită de ochii lumii, dar nu de Elon Musk, transmite Realitatea Plus. La marele eveniment nu ar fi ajuns nici Angelina Jolie. Potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne, cei doi nu ar figura în documente că ar fi intrat în aceste zile pe teritoriul României, notează DC News.

Unde s-au aflat, de fapt, Elon Musk și Angelina Jolie în weekend, când românii credeau că cei doi sunt la Brașov și Bran

Dan Negru, reacție acidă

 


„Deci, Musk n-o fost  
In anul 1 la Facultatea de Jurnalism se învață că o știre trebuie să răspundă la 5 intrebari : "cine?" , "ce?", "când ?" , "unde?", "cum?". 
Noul rol al presei e să mestece știrile de-a valma apărute in online doar că prezentatorii tv de știri stau cu telefoanele in mână și dau breaking-news-urile citindu-le de pe telefon. 
Când citești breaking-newsu' de pe telefon confirmi că știrea a apărut deja in online! Așa s-a întâmplat cu fake newsu' Elon Musk. 
Haosul știrilor din pandemie și din război au slăbit încrederea in tv. Acum Elon Musk a mai pus și el o cărămidă la neîncredrere ! 
Sa ne întoarcem la știrile verificate "cine?/ ce? / când? / unde? / cum?! 
Să ne întoarcem la cele vechi, va fi un progres. Noi, cei din tv, mai bine să murim in condiții onorabile decât să trăim furănd breaking newsurile din online!”, a transmis Dan Negru, pe Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel