Dan Negru, mesaj emoționant la 11 ani de la moartea Mădălinei Manole: „Când ti-e frică să spui adevărul”

Data publicării:
Madalina Manole, Dan Negru. Colaj Foto Facebook/captura foto TV
Descriere foto: Madalina Manole, Dan Negru. Colaj Foto Facebook/captura foto TV

A venit și a plecat în aceeași zi, 14 iulie, o dată care pentru familia Mădălinei Manole obișnuia să fie o sărbătoare, dar care s-a transformat în durere. În urmă cu 11 ani, “Fata cu părul de foc” a muzicii românești își termina drumul printre noi. 

A fost o tragedie națională. Artista a fost găsită în casă fără suflare, lăsând în urmă un bilet de adio sfâșietor. 

 Pe 14 iulie 2021, Mădălina Manole ar fi împlinit 54 de ani. 

Mai multe persoane publice au comemorat-o pe artistă prin gânduri și amintiri despre cea care bucura sufletele românilor prin vocea ei inconfundabilă. 


Printre cei care și-au amintit în aceste zile de marea artistă se numără și Dan Negru. Prezentatorul TV a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare în care povestește despre o conversație pe care a avut-o cu Măfălina Manole în urmă cu mai mulți ani. Artista îl întreba de ce o evită televiziunile, iar presa îi punea etichete dureroase.

“Noi, ipocriții! O văd iar pe Mădăline peste tot. A murit în iulie. Am pus un articol de presă din 2002, când Mădălina avea 35 de ani și când ziarele spuneau că e «trecută de prima tinerețe»! Eu însumi nu știam ce să-i răspund când mă întreba de ce televiziunea o evită. 

Tăceam pe sistem corporatist când ti-e frică să spui adevarul. La 35 de ani Mădălina era "trecută de prima tinerețe" pentru presa din România.
Vie, nu prezenta interes. 
Acum, moartă, e populară și prezentă peste tot. 
Noi, ipocriții. #antiparastas #legendele #românia”, a scris Dan Negru, pe Facebook.

 

Ultimul mesaj al artistei

 

Pe 14 iulie 2010, România se cutremura în fața unei vești teribile: Mădălina Manole a fost găsită fără suflare, în propria casă, în ziua în care împlinise 43 de ani. Era mămică, soție, fiică, soră, prietenă și un simbol pentru o întreagă generație. Și-a pus capăt zilelor. 

Artista a lăsat un bilet de adio sfâșietor în urma ei.


“Mi-a dăruit Dumnezeu – cel mai frumos şi curat suflet din lume, Puiu al meu – cel mai mare şi minunat dar, copilaşul nostru, – cei mai buni si sacrificaţi părinţi din lume, – frate drag, nepoţi dragi, rude, prieteni, atâta lume cu suflet curat în jurul meu! Nu le merit, nu ştiu ce să fac cu ele, cum să am grijă de ele, cum să le fiu de folos! Sunt o neputincioasă, o nevrednică, o complexată, am un milion de defecte şi astea mă fac să gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa mea!

Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea, doar eu, voi toţi mă iubiţi şi mi-aţi arătat lucrul acesta mereu, tot timpul! Și totuşi eu gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa! Aşa gândesc eu, aşa trebuie! Cum să închei rândurile astea? Cum? Sunt de neiertat, mă gândesc la voi toţi, dar şi la ce să fac să nu mai fiu!

Pui mic să rămână o perioadă la Botoşani, cu mama şi tata! Poate mă va ierta, mai târziu! Când va fi mare. Puicu meu – ai grijă de tot, atât cât poţi şi ai mei scumpi să mă ierte, atât pot să gândesc, am ajuns aici numai din vina mea! şi să-l iubească mult pe Puiu, rămâne sufletul meu pentru tot ce a făcut pentru mine, pentru sufletul lui!

Nu mă judecaţi, nu vă judecaţi dragii mei părinţi şi frate, mergeţi înainte de dragul copilului nostru şi de dragul lui Mihăiţă, vă implor! Vinde tot ce se poate vinde, casa, orice, teren, dar vreau să rămână bani pentru pui mic (şcoli) şi… pentru Mihăiţă, Marian, Mihaela”.

 

Fratele artistei nu crede că aceasta s-a sinucis

 

 

În ziua în care s-au împlinit 11 ani de la moartea Mădălinei Manole, fratele acesteia, Marian Manole, a postat un mesaj pe rețelele de socializare, în care susține că artista nu s-a sinucis.

 

„Bună dimineața,dragi fani ai MADALINEI MANOLE de pe contul meu și de pretutindeni!Am să scriu un mesaj scurt celor care sunt adepții sinuciderii și lasă comentarii aici, în sensul ăsta! Dragii mei, dacă ati iubit o, așa cum spuneți,nu mai spuneți despre ea:" săraca,era slabă de înger", "săraca,cine știe ce a împins o să facă gestul","nu avea credință destulă","suferea după fostul soț","era depresiva"și multe altele!Eu,ca frate , am cunoscut-o mult mai bine decât dumneavoastră și nu cred în sinucidere!Plus de asta,sunt oameni avizați, criminaliști de profesie,care au cercetat cazul și au spus că este omor! Din respect pentru Mădălina, dacă ați iubit o,nu i pătați memoria, așa cum au făcut cei care stau acum în casa ei!Pe 14 iulie este ziua ei de naștere și de moarte! Vreau să mă ocup de memoria ei în liniște nu să stau să fac curățenie aici, în lista de prieteni! Vă mulțumesc!”, a scris Marian Manole pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel