Dan Negru, mesaj acid despre încoronarea Regelui Charles: „Când am avut monarhie, am urât-o”

Data publicării:

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, din data de 6 mai 2023, de la Westminster Abbey, i-a stârnit nostalgii lui Dan Negru, care a transmis un mesaj controversat. 

Pe 6 mai 2023, Charles al III-lea este încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, alături de regina consoartă Camilla, în cadrul unei ceremonii găzduită de Westminster Abbey, după ce la 10 septembrie 2022, a fost proclamat rege de către Consiliul de Ascensiune. Regina Elisabeta a II-a (1952-2022) a murit la reşedinţa sa de la Balmoral, Scoţia, la 8 septembrie 2022.

În ajunul încoronării, Dan Negru a transmis un mesaj, în care critică entuziasmul cu care românii tratează acest eveniment. 

„Acu, cand Charles e încoronat, suntem monarhiști.Când Regele României trăia, eram anti-monarhiști. 
Noi, mereu vițeversa în istorie. 
Noi, mereu exagerând, cu ura sau cu iubirea. 
Cand am avut monarhie, am urât-o. 
Când n-o mai avem, o iubim. 
Din multele amintiri pe care le am, fotografia asta, făcută in mijlocul familiei regale, e una din cele mai prețioase. Regele Mihai, Regina Ana și copiii lor. 
Noi i-am sufocat cu ură și cu iubire.  
Noi, cei fără de măsură.
Noi, cei care îi admiram mereu pe alții!”, a scris Dan Negru pe Facebook, în dreptul unei imagini în care apare alături de Regele Mihai. 


Această imagine a fost folosită de prezentatorul TV și în ziua în care Regele Mihai I al României a murit. Atunci, Dan Nergu a scris în dreptul imaginii: ”Demult, la Castelul Savarsin am avut șansa sa povestesc cu Majestatea Sa despre pasiunea lui, mașinile. Pe atunci conducea un Citroën frantuzesesc dar încă mai credea ca nemții fac cele mai trainice mașini. Un ofițer de paza mi-a povestit apoi despre abilitatea cu care regele încă mai șofa la viteze amețitoare.După ce am făcut fotografia de mai jos in care apare toată familia regală, regina Ana a zâmbit aristocratic spunând: “s-o păstrați, suntem toți aici””, a postat acesta pe pagina sa de Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel