Dan Negru intervine în scandalul grevei profesorilor: „Marea decăderea e lipsa de respect în toate!”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Dan Negru, facebook
Descriere foto: Sursa foto: Dan Negru, facebook

Dan Negru a comentat unul dintre cele mai actuale subiecte ale momentului din țara noastră, greva profesorilor. 

Profesorii tuturor unităților de învățământ au anunțat faptul că intră în grevă, dacă nu primesc o majorare a salariilor. Această veste a pus pe jar toți elevii, studenții, dar și părinții, care privesc acum cu incertitudine spre ce se va întâmpla luni, 22 mai 2023. Dan Negru este însă sceptic cu privire la motivul invocat de cadrele didactice. Nu banii sunt reala problemă pentru care profesorii s-au revoltat, spune el.

„Umilința, nu banii i-a făcut pe mulți profesori să plece din învățământ! Trebuie să găsești curajul să te ridici de la “masa” la care nu mai găsești respect.. Televiziunea sau cinematografia i-au umilit mereu. Nu știu eroi pozitivi profesori in filmele, serialele sau telenovelele românești deși statul le finanțează! Statul finanțează lehamitea de România promovată in filme, seriale..

În toată lumea se fac filme în care profesorii sunt modele. De la clasicele "To sir, with love" (Domnului profesor, cu dragoste) sau "A beatiful mind" cu Russel Crowe până la "Casa del Papel" unde personajul inteligent este Professore. E o replică celebră de film românesc: "Mână întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană". Replica e spusă de un interlop unui profesor modest, umilit în școală, care se înhăitează cu mafia cerșetorilor. Știți vreun film românesc cu profesori eroi? Marea decăderea e lipsa de respect în toate!”, a scris Dan Negru, pe Instagram.

VEZI și: „Mi-e rușine”. Dan Negru face praf prestația României din semifinala Eurovision: „Am țopait cu un titlu englezesc și îmbrăcați fistichiu”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???????????? ???????????????????? (@negru_dan)

 

Ce spune Dana Budeanu despre greva profesorilor

Nici Dana Budeanu nu a trecut cu vederea acest subiect care vuiește peste tot zilele acestea. Vedeta consideră astfel că majoritatea dintre cei care își strigă acum drepturile în stradă, nu merită să primească mai mulți bani. De asemenea, Dana Budeanu l-a adus în discuție și pe Klaus Iohannis, care ar fi fost de acord cu cadrele didactice și cu noile cereri materiale.

„Asta cu sindicatele și cai verzi pe pereți e ordin de la Cotroceni, pentru că se face rotativa. Azi în învățământ sunt doar o mână de profesori care merită, eu nu sunt de acord să li se dea ce cer. 80% dintre profesorii de azi, mai ales cei noi, și vor creșteri de salarii la nivel cu cei competenți. Atenție, doar câțiva au apelat la mine în mascaradă, când erau închise școlile. (...)

Domnul Iohannis acum ne spune din Islanda că e de acord cu profesorii. Să revenim la profesori, care în momentul când s-a revenit în sistem after school, după mascaradă, majoritatea nu au ținut orele, au mestecat în sarmale”, a declarat Dana Budeanu, potrivit România TV, potrivit playtach.

Citește și: Dan Negru, mesaj acid despre încoronarea Regelui Charles: „Când am avut monarhie, am urât-o”

Dana Budeanu, apel către președinte

De asemenea, faptul că în școli nu este ordine, e pus tot pe spatele profesorilor, de către vedetă.

„Domnul Iohannis, ne scuzați că vă deranjez în Islanda, de ce închideți liceele pedagogice? Astea sunt licee formatoare. Un profesor, când își dă mesajele, trebuie să treacă și prin pedagogie, că este profesor, nu om de știință, să stea închis în laborator. Noi am trecut și aveam respect pentru profesori, cât să înveți, că erai de 5 sau de 10. Azi, directorii nu aplica regulamentele, în școli e club, e ce vrei tu. Profesorul să ia telefonul copilului și să-l facă atent la oră.”, a mai spus ea.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel