Dan Negru: „Familia mea a trecut prin multe încercări, dar a ţinut-o în viaţă boaba de speranţă”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Dan Negru, facebook
Descriere foto: Sursa foto: Dan Negru, facebook

Dan Negru a transmis un mesaj emoționant, în Duminica Floriilor. 

„Duminica Floriilor a fost mereu pentru mine o zi de introspecție, cu o mare încărcătură emoțională. Nu știu câte ocazii avem să ne apropiem cu adevărat de sufletul nostru, dar știu că o zi ca aceasta este una dintre ele. 

Am ales să scriu acest mesaj despre speranţă. O găseşti în orice, oricând. Familia mea a trecut prin multe încercări, dar a ţinut-o în viaţă boaba de speranţă. Toţi ai mei au fost deportaţi în Bărăgan şi la întoarcerea de acolo, acasă, în Banat, nu au mai găsit nimic, li s-a luat totul. O familie deportată în Bărăgan de urgia politică a anilor 1950, trăieşte doar din speranţă. Apoi, peste o vreme, am apărut eu. Eu eram speranţa... Întotdeauna există speranţă, undeva. Întotdeauna există recunoştinţă undeva. 

Anticii spuneau că fiecăruia ni se dă o cheie spre rai, dar aceeaşi cheie deschide şi porţile iadului. Trăiesc cu teama că am cheia asta în buzunar şi că nu ştiu să o folosesc, dar de fiecare dată când îmi pipăi buzunarul căutând cheia simt între degete bobul de muştar al credinţei și am speranță. Atunci mă liniştesc.

Căutăm în lung și-n lat fericirea absolută, ne bazăm pe orice mărunțiș emoțional oferit pentru a ne alina golurile, dar la finalul zilei adevărul este unul singur: fericirea se află în noi, credința se află în noi, motivația se află în noi. Mai precis, în sufletul nostru. Așa că stai de vorbă cât poți de des cu sufletul tău. Este cea mai grea și mai necesară conversație pe care o vei avea. 

Mai sunt încă multe întrebări care-mi dau târcoale. La unele dintre ele poate nu voi afla răspunsul niciodată. La majoritatea însă găsesc răspunsul în cele mai de nădejde călăuze: cărțile. Nu pierd nicio ocazie să aduc odă cititului - o formă pe atât de facilă în aparență, pe atât de complexă pentru a te apropia de sufletul tău.

N-am cum să nu mă bucur când văd lume citind, când știu eu însumi câte datorez cărților potrivite, citite la timpul potrivit. Așa că te îndemn astăzi mai mult ca oricând: citește! Ia ce-i mai bun din fiecare lectură și vei ajunge cea mai bună versiune a ta. Să fie ăsta exercițiul din fiecare seară”, a transmis Dan Negru, care recomandă fanilor săi cartea  „Tainele vindecării sufletului, o carte vindecătoare de suflete, scrisă de Sfântul Nectarie. Este o carte foarte apropiată de sufletul meu, pe care ți-o recomand, întrucât ne îndrumă să ne trăim viața pe fundamentele credinței, ale dragostei și ale speranței”, a  mai spus prezentatorul TV. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel