Dan Negru face praf turismul românesc: „La noi e paradisul hoților, de la miniștri, la hotelierii lacomi”. Prezentatorul se află în vacanță în Japonia

Sursa foto: Dan Negru, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Dan Negru, Instagram

Dan Negru s-a arătat a fi extrem de dezamăgit de modul în care se promovează în țara noastră turismul.

Dan Negru a decis anul acesta să-și petreacă concediul departe de țara natală. Așadar, celebru prezentator TV a zburat până în Japonia, acolo unde l-a întâmpinat o cu totul altă lume, lucru care i-a amintit din nou acestuia de „golurile” pe care le are România. Nu știm să ne promovăm valorile și frumusețile locale, consideră Dan Negru, în timp ce japonezii profită la maximum de fiecare obiectiv turistic pe care îl au. 

„Mă uit cu "ciudă" la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu avem abțibildul ăsta.
Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară apoi i-am băgat in pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași. Îl promovăm pe Dracula care e invenția unui scriitor irlandez, Bram Stocker. 
La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri, la hotelierii lacomi. 
Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială. 
Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare. Noi învățăm că avem o țară bogată, cu de toate, mare, munte, deltă. Nu ne învață nimeni cum să le merităm!”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Dan Negru a răbufnit, după ce a picat Liviu Rebreanu la BAC: „La înmormântarea lui n-a venit nimeni, azi e subiect de bacalaureat”

Dan Negru, impresionat de mass media din Japonia

Mai mult, Dan Negru a fost impresionat și de modul în care japonezii nu scot mereu în evidență prin știri punctele slabe pe care țara lor le întâmpină. Acesta a dat drept exemplu trenurilor, care la noi sunt promovate ca fiind cele mai rapide și punctuale mijloace de transport, spre deosebire de situația pe care o are țara noastră. Realitatea nu este deloc asta, spune Dan Negru, care a asistat la o întârziere uriașă, de aproximativ 90 de minute. Diferența este că japonezii știu să iasă cât mai bine din această situație, spre deosebire de noi, care am fi auzit imediat zeci de știri peste tot, cu privire la acest subiect.

„Știți știrile care laudă punctualitatea trenurilor japoneze? Despre asta e marketingul de țară! 90 de minute a avut întârziere trenul japonez cu care trebuia sa plec dintr-un oraș in altul. Motivul: ploua!    
Doar că la ei asta nu e o știre pe care media să o popularizeze.
Despre asta e marketingul de țară! Despre ce arăți celorlalți! O țară poate să fie mai frumos ambalată decât alta.

Când vă enervați în Gara de Nord, amintiți-vă de asta. La noi nu merg șinele din cauza căldurii, la ei a plouat, e totuna. ”, a mai spus acesta, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Dan Negru, reacție dură, după ce știrea cu submarinul dispărut în Atlantic a ocupat primele pagini: „Milionarii sunt breaking news. Tot din oră în oră, 300 de copii se prăpădesc...”

Ce părerea are prezentatorul despre litoralul românesc

Cât despre litoralul românesc, prezentatorul susține că și aici avem cu ce să ne lăudăm. Totuși, există o problemă. Acesta evită cât mai mult să meargă la mare la noi, întrucât stilul de viață care se promovează în anumite stațiuni nu este deloc pe placul său.

„Îmi este drag litoralul romanesc, mă întorc acolo cu drag. Și dacă noi toți suntem pe online arătând nereguli, nu le arătam cu ura, ci de dragul de a ne întoarce la normalitate, nu de altceva. Nu mă pricep eu la litoral, la turism, bănuiesc că litoralul de anul acesta, Mamaia, trage ponoasele anilor care au trecut. Vine decontul în care tu băgai preturi mari.

Și televiziunile astea promovau. Când dădeai drumul la televizor, la știrile de la orice ora, erau cei care umblau cu șampania, pe mine că om normal, mă speriau. De ce m-aș duce eu să văd toți cocalarii care umbla cu șampania. Asta era asocierea cu Mamaia. Mă speria pe mine. Mai bine mă duc în Grecia, în Bulgaria, pe unde o fi. Te speria să vezi toate fetele alea care stăteau, toți oamenii cu șampania', a susținut Dan Negru, potrivit kanald.ro.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 04 iul 2023, 11:40 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience