Dan Negru, dezvăluiri cutremurătoare despre bunicul său, erou pe frontul de la Stalingrad: “S-a deschis poarta Iadului!”

Data publicării:
Dan Negru, foto Instagram
Descriere foto: Dan Negru, foto Instagram

Dan Negru dezvăluit că este încă traumatizat de povestirile bunicului său, „Moș Pali”, erou pe frontul de la Stalingrad și deportat în Bărăgan, în timpul ocupației rusești.

În contextul războiului din Ucraina, Dan Negru a rememorat povestea bunicului său, care a luptat în cel de-al  Doilea Război Mondial și care s-a întors traumatizat în România ocupată de sovietici.

La Stalingrad, în războiul anti-sovietic,  denumit  „Războiul Sfânt, au luptat peste 2.700.000 de oameni. Printre aceștia s-a aflat și infanteristul Pavel sau „Moș Pali”, bunicul lui Dan Negru.


„Eu îi spuneam ‘Moș Pali. În Banat, așa li se zice bunicilor, ‘moș. A trăit 92 de ani, pentru că Dumnezeu i-a dat viață.

(…) La Stalingrad, rușii, ca și nemții, au fost nemiloși. Bunicul meu a tot povestit… Pe prietenul său cel mai bun îl chema tot Pavel, dar acesta nu s-a mai întors acasă. Moș Pali al meu a repatriat lucrurile (n.r efectele personale, în limbaj militar) acestuia, pe care i le-a dat mamei lui Pavel', a povestit Dan Negru pentru fanatik.ro.

Dan Negru: A fost cel mai mare masacru și dezastru militar din istoria Armatei Române

Dan Negru își amintește cu groază povestirile bunicului său, care a descris lupta de la Stalingrad drept „Poarta Iadului”.

„La Stalingrad s-a deschis poarta Iadului! A fost cel mai mare masacru și dezastru militar din istoria Armatei Române. Au pierit pe front în jur de 150.000 de ostași (n.r după unele surse, în jur de 120.000, iar alții au fost luați prizonieri), adică, metaforic vorbind, a murit un oraș mare', a adăugat vedeta de la Kanal D.

 

Soția lui Flick, detalii cutremurătoare despre familia ei din Ucraina. Vedeta se teme pentru viața lor

Denisa Flicea, soția lui Flick își face griji pentru familia sa, care se află în Ucraina. Soția lui Flick le-a povestit fanilor, pe rețelele de socializare, că rudele ei i-au trimis mai multe filmulețe, în care aceștia se uitatu pe geam cum țara în care trăiesc este bombardată. 

”În timp ce restul lumii caută senzaționalul și profită de situație să își mai dea cu părerea, o parte din familia mea, pe care eu mi-am ales-o, dacă se uită pe geam vede tancuri și se gândește dacă și cum să iasă din casă pentru a ajunge la un buncăr unde sunt alți membrii ai familiei lor. Nu e nimic senzațional în asta”, a scris Denisa Filcea, la videoclipul postat pe InstaStory.

Denisa Filcea a fost, de curând, în Ucraina

Soția lui Flick a povestit că recent a fost în Ucraina și nu-i vine să creadă că pe străzile pe care se plimba liniștită, acum sunt tot felul de mașini de armată.

”Nu demult pe aici mă plimbam eu, împreună cu prietenele mele, acum trec tancuri, soldați, explodează bombe și din când în când mai cade o rachetă”, a scris soția lui Flick, la una dintre pozele făcute în orașul Kharkov, pe care a postat-o pe Instagram.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel