Dan Negru, concluzie după 27 de ani de televiziune: „Toate erau ca azi... Și totuși, când a apărut panica”

Data publicării:
Dan Negru, foto Facebook
Descriere foto: Dan Negru, foto Facebook

Dan Negru își amintește de vremea în care își începea cariera în media. În urmă cu 27 de ani, prezentatorul TV spune că lumea nu era prea diferită de ceea ce trăim azi. Și totuși, el spune că panica nu era atât de pronunțată. 

Dan Negru a postat, pe rețelele de socializare, o imagine de acum 27 de ani, de pe vremea când lucra la radio. El își amintește cum erau știrile pe care le transmitea atunci și spune că tragediile erau la ordinea zilei. Cu toate astea, el atrage atenția că oamenii nu erau prea panicați de ceea ce se întâmplă în jur. 

„Acu' 27 de ani eram la radio. 
Știrile erau aceleași ca și azi, tonul era însă blând.Fără panică chiar dacă știrile erau la fel. 
Știu ce spun, eram și atunci la microfon! 
In anul fotografiei, 1995, inflația era mult peste ce e azi, dolarul era vreo 2500 lei, la granița României erau tot războaie, erau bombardamente in Belgrad, la doi pași de noi, cutremure erau si atunci, în anul ăla s-a zguduit Japonia și au murit vreo 6000 de oameni, avioanele cădeau și atunci, un avion Tarom a căzut  la Boltești și nimeni n-a supraviețuit, zeci de mii de oameni ieșeau in stradă la mitinguri de protest din cauza prețurilor. Virusuri erau și atunci, Ebola făcea ravagii in Africa. 
Toate erau ca azi...
Și totuși, când a apărut panica? 
Când a apărut frica?”, a scris Dan Negru pe Facebook. 

 

Dan Negru, reacție acidă, după fake news-ul cu Elon Musk

 

 

Zilele trecute, mediaflux.ro anunța o „exclusivitate mondială”, aceea că Elon Musk ar veni în România, pentru o petrecere de pomină la Castelul Bran. Mai mult, reporterii publicației susțineau că printre invitații de seamă ai miliardarului s-ar număra și Angelina Jolie. 

Știrea s-a viralizat rapid nu doar în România, ci și în alte țări din lume, însă nimeni nu a putut să confirme că afaceristul a venit în țara noastră. Se pare că in formația a fost un fake news.

Castelul Bran ar fi fost, într-adevăr, închiriat de mai mulți miliardari care și-au dorit o petrecere ferită de ochii lumii, dar nu de Elon Musk, transmite Realitatea Plus. La marele eveniment nu ar fi ajuns nici Angelina Jolie. Potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne, cei doi nu ar figura în documente că ar fi intrat în aceste zile pe teritoriul României, notează DC News.

Dan Negru, reacție acidă

 


„Deci, Musk n-o fost  
In anul 1 la Facultatea de Jurnalism se învață că o știre trebuie să răspundă la 5 intrebari : "cine?" , "ce?", "când ?" , "unde?", "cum?". 
Noul rol al presei e să mestece știrile de-a valma apărute in online doar că prezentatorii tv de știri stau cu telefoanele in mână și dau breaking-news-urile citindu-le de pe telefon. 
Când citești breaking-newsu' de pe telefon confirmi că știrea a apărut deja in online! Așa s-a întâmplat cu fake newsu' Elon Musk. 
Haosul știrilor din pandemie și din război au slăbit încrederea in tv. Acum Elon Musk a mai pus și el o cărămidă la neîncredrere ! 
Sa ne întoarcem la știrile verificate "cine?/ ce? / când? / unde? / cum?! 
Să ne întoarcem la cele vechi, va fi un progres. Noi, cei din tv, mai bine să murim in condiții onorabile decât să trăim furănd breaking newsurile din online!”, a transmis Dan Negru, pe Facebook. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel