Dan Negru a răbufnit în urma unui afiș din Timișoara. Prezentatorul a schimbat replici cu un fan: „...este trist, domnule Negru”

Dan Negru a venit cu declarații legate de fenomenul „artei vulgare”.

Dan Negru a spus câteva cuvinte, pe o rețea de socializare, despre așa-zisul pericol al evenimentelor intelectuale românești care adăpostesc cuvinte obscene și alte injurii în procesul de creație. Astfel, artistul mută presiunea de pe Gheboasă, care a devenit foarte popular în urma versurilor vulgare cântate în cadrul Untold, pe „mesajele” pe care le transmit anumiți intelectuali. El punctează faptul că, atunci când oamenii merg la concertele BUG Mafia sau Gheboasă, ei știu la ce să se aștepte. Celebrul prezentator precizează că piesele de teatru cu conotații vulgare sunt și mai „periculoase” deoarece spectatorul nu se duce cu această așteptare, de a auzi sau vedea obscenități. Vedeta a mai postat și o poză alături de un text unde dezvoltă mai mult părerea sa.

Motivul pentru care a răbufnit

El dă ca exemplu un afiș din Timișoara care făcea cel mai probabil reclamă unui eveniment cultural. Motivul pentru care a răbufnit este legat de jocul de cuvinte obscene afișat într-o zonă publică.

„Mesajele „Gheboase” ale unor intelectuali sunt mai periculoase decât versurile unor cantăreți. La concertele BUG Mafia sau Gheboasă știi la ce versuri să te aștepți. Dar filmele intelectuale românești sau piesele de teatru in care se înjură sunt o capcană pentru că te duci la ele așteptând artă și te trezești cu înjurături. Apoi, ți se spune că ești prost și nu înțelegi arta. Anul trecut in centrul Timișoarei era afișul ăsta cu un joc de cuvinte obscen (m**e). Când lumea s-a revoltat, intelectualii ne-au explicat că nu pricepem arta ! Mark Twain spunea că "omul e singurul animal care roșește de rușine". Despre mesajele rușinoase ale unor intelectuali nimeni nu are curajul să vorbească... Din snobism ca să nu părem proști când ni se spune că înjuratura e artă. Rușinea e soluția,nu cenzura!”, a spus prezentatorul TV.

A primit reacții

Prezentatorul a primit numeroase reacții de susținere în ceea ce a spus, iar unii dintre fanii săi au ținut și ei să-și prezinte punctul de vedere.

„Sa nu te oprești din scris niciodată, Dan! Avem enormă nevoie de oameni ca tine.”, a spus unul dintre urmăritorii săi.

„Bravo Dan!!! Și încă ceva,cum ai spus tu,când duci un copil la Untold(am văzut o grămada de Retardați cu copiii in spate) îți asumi!!! Nu vi după,ca ce muzica cu versuri obscene!!!!”, a mai spus un altul.

„Cred că oamenilor, le place vulgaritatea nu inteligenta s-au civilizația”, a mai precizat altcineva.

Fanul care l-a contrazis pe Dan Negru

Cu toate acestea, unul dintre fanii săi a avut o reacție contrară spuselor vedetei, invocând faptul că era o aluzie la etimologia cuvântului „muiere”, care înseamnă „femeie” și care este un cuvânt popular. El a sugerat că Dan Negru nu a înțeles despre ce era vorba.

„Dacă nu ați înțeles acel proiect care se referea la construcția originară cu sens peiorativ a cuvântului „muiere”... este trist, domnule Negru.”, a spus respectiva persoană.

Cu toate acestea, prezentatorul nu s-a lăsat mai prejos și a răspuns acestui fan:

„Despre asta e vorba. Despre cât de idioți suntem noi, ăștia care nu pricepem arta cu înjurături și m**e...”, a spus Dan Negru, ca replică fanului.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 12 aug 2023, 11:26 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience