Dan Chişu lansează oficial ''5 Minute'', un film inspirat din fapte reale

Data publicării:
Dan Chisu, captura Video YouTube/ Agerpres
Descriere foto: Dan Chisu, captura Video YouTube/ Agerpres

Filmul "5 Minute", în regia lui Dan Chişu, va fi lansat oficial în România pe 20 noiembrie, urmând să fie proiectat în şase cinematografe din ţară.

Pelicula, inspirată din fapte reale, va putea fi văzută la Cinema Luceafărul din Vulcan, judeţul Hunedoara, Cinema 3D - Casa de Cultură Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, Cinema 3D Luna - Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, Cinema 3D Victoria - Petroşani, judeţul Gorj, Cinema Călimani - Topliţa, judeţul Harghita, şi Casa de cultură (Cinema 3D) Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin.

 

Restul premierelor vor fi programate în funcţie de evoluţia legislativă referitoare la pandemia de COVID-19 şi limitările generate de aceasta.

"5 Minute" va beneficia de o avanpremieră online pe 19 noiembrie, disponibilă în intervalul orar 19,00 - 23,59, pe platforma Cinema Elvire Popesco, în cadrul seriei "Elvire chez vous". Biletele pot fi achiziţionate pe portalul Eventbook. Proiecţia va fi însoţită de o discuţie (Q&A) cu echipa filmului. Regizorul şi scenaristul Dan Chişu şi actorii Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu, Adrian Titieni şi Emanuel Pârvu vor interacţiona live cu publicul, într-o sesiune moderată de jurnalista Laura Muşat, notează Agerpres. 

Potrivit prezentării peliculei, într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea proiecţiei, câţiva spectatori se ridică şi intră într-o altercaţie violentă cu membrii comunităţii LGBT prezenţi în sală. Presa acuză Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului, în urma căruia un tânăr este rănit şi ajunge la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acţiunea de la cinematograf, printr-o investigaţie făcută de Liliana Calomfir, o tânără jurnalistă.

Drama îi are în distribuţie pe Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu, Adrian Titieni, Emanuel Pârvu, Gabi Huian şi Aida Economu.
Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu, montajul de Letiţia Ştefănescu, sunetul de Marius Leftărache, scenografia de Gina Călin, costumele de Adina Bucur, machiajul de Dana Roşeanu, coafura de Manuela Simionescu. Producător este Anamaria Antoci.

Pelicula "5 Minute" a avut premiera internaţională în octombrie 2019, în cadrul competiţiei oficiale a celei de-a XXXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia. Pe parcursul acestui an, filmul a fost nominalizat şi invitat la mai multe festivaluri şi proiecţii speciale - Transilvania International Film Festival - TIFF, Anonimul, Zilele Filmului Românesc de la Chişinău, Serile Filmului Românesc de la Iaşi, Noaptea Albă a Filmului Românesc, Cinema sub Clar de lună.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel