Dan Capatos, replică dură pentru George Buhnici, după ce a fost amendat de CNCD pentru declarațiile controversate: „Acest balet absolut penibil”

Data publicării:
Captură video Youtube/ Extra Night Show
Descriere foto: Captură video Youtube/ Extra Night Show

Dan Capatos a rupt tăcerea, după ce George Buhnici a dat vina pe echipa Xtra Night Show pentru interviul care i-a adus o amendă, dar și ruperea multor contracte de colaborare.

Scandalul provocat de declarațiile controversate ale lui George Buhnici despre femei continuă. Mai exact, bloggerul a dat vina încă o dată pe echipa Xtra Night Show pentru felul în care ar fi fost editat interviul. În ediția de aseară a emisiunii, Dan Capatos nu s-a mai putut abține și a explicat cum stau lucrurile, de fapt. Prezentatorul TV a explicat care au fost șansele pe care le-a avut George Buhnici pentru a evita scandalul care i-a adus o amendă de 20.000 de lei.

Dan Capatos: „George Buhnici se simte dator de a explica din nou de ce a ajuns în postura de a lua amendă”

„Noi nu am exploatat în niciun fel acest interviu, în afara faptului de a-l difuza. Nu am făcut dezbateri, cum am fi putut face când eram la Un Show Păcătos, tocmai pentru că am plecat de la premiza că fiecare om merită a doua șansă. (...) Șansa a constat în mai multe momente: acela de a nu difuza imediat interviul, difuzarea lui a avut loc după 7 zile, gândindu-ne că poate în acest timp va realiza grozăviile pe care le-a spus și va da măcar un telefon reporterului care a luat legătura cu el. (...) Discuția apare în momentul în care, după această amendă, George Buhnici se simte dator de a explica din nou de ce a ajuns în postura de a lua amendă și pentru a doua oară, în cadrul aceluiași scandal, dă vina pe emisiunea noastră.”, a explicat Dan Captos, la Xtra Night Show.

Dan Capatos, replică dură pentru George Buhnici

După ce a fost amendat de CNCD, George Buhnici a dat din nou vina pe emisiunea Xtra Night Show. Astfel, Dan Capatos a ținut să clarifice întreaga situație. Prezentatorul Tv a mărturisit că interviul a fost difuzat abia după șapte zile, iar editarea sa nu a fost făcută astfel încât să-l pună pe blogger într-o lumină proastă. 

„În acea poziție pe care eu am luat-o după difuzare, difuzare ce a avut loc la 7 zile după, vineri, (...), am comentat abia luni, când el deja apucase să dea vina pe noi, spunând că „o să-mi aleg mai atent locurile în care vorbesc” asta întâmplându-se după ce noi am dat dovadă de înțelegere pentru George. (...) Simplele scuze ar fi rezolvat mult mai bine problema. Nu ar fi pierdut nici contractele de publicitate, pentru că în mod clar acestea îl dor mult mai mult dect amenda pe care a primit-o de la Consiliul Național al Discriminării, și nu ar mai fi nevoit să facă acest balet absolut penibil în a se justifica și a explica că, de fapt, nu el este de vină, ci emisiunea de cancan care a difuzat acest interviu, pentru că el a fost editat, montat, decupat și ilustrat. Cu ocazia asta a dat dovadă că a trăit și a trecut degeaba printr-o televiziune, chiar importantă, pentru că nu a învățat nimic din această meserie. În afară de un interviu în direct, niciun alt material la televizor nu este difuzat brut. (...) însă, un lucru nu s-a făcut. Nu s-au tăiat, nu s-au montat vorbele domnului Buhnici în niciun fel.”, a mai spus prezentatorul emisiunii de la Antena Stars.

George Buhnici, verdict CNCD

Cristian Jura, secretat de stat al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, care este decizia finală în cazul dosarului lui George Buhnici. 

 
„Astăzi, pe agenda de lucru a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a fost și cazul lui George Buhnici. În urma deliberărilor, colegiul director a hotărât să aplice o emendă de 20.000 de lei domnului Buhnici pentru afirmațiile pe care le-a făcut referitoare la femei. Vreau să menționez faptul că a fost o dezbatere în ceea ce privește amenda maximă care ar fi putut fi aplicată. Aceasta ar fi fost de 100.000 de lei, dar având în vedere că dânsul și-a cerut iertare public, ne-am oprit la această amendă de 20.000 de lei. Urmează ca domnul Buhnici să primească hotărârea motivată”, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, Cristian Jura, secretat de stat la CNDC.

Citește și: George Buhnici a răbufnit. Cum a primit amenda CNCD: „Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc” VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel