Damian Drăghici a slăbit 70 de kilograme. La ce a renunțat artistul pentru a ajunge la forma dorită: „Eram gras din cauza prăjiturilor”

Data publicării:
Captură video youtube/ Fiță cu Adiță
Descriere foto: Captură video youtube/ Fiță cu Adiță

Damian Drăghici a dezvăluit cum a reușit să slăbească 70 de kilograme. 

Damian Drăghici este cunoscut în întreaga lume datorită talentul său artistic. După maestrul Gheorghe Zamfir, acesta este renumit pentru tehnica sa de a cânta la nai, numită staccato. În urmă cu mai bine de 10 ani, Damian Drăghici cântărea aproximativ 163 de kilograme. Recent, artistul a dezvăluit cum a reușit să scape de kilogramele în plus. 

Damian Drăghici a slăbit 70 de kilograme

Odată cu trecerea timpului, Damian Drăghici a reușit să slăbească spectaculos. Artistul a recunoscut că dependența de dulce l-a dus în situația în care a fost nevoit să găsească soluții pentru a slăbi. Acesta a renunțat la zahăr, dar și la gluten, carbohidrați și lactate

„Eu am avut zile la rând când puteam să trăiesc doar din zahăr, nimic altceva. Când aveam problema, când eram foarte gras, eu nu eram gras de la mâncare, eram gras de la prăjituri. 163 de kilograme am avut, și acum depinde… pe timp de iarnă am undeva la 97-99, iar vara am 89-91. Primul moment când îți dai seama că nu mai poți și, de fapt, dacă poți să înțelegi că zahărul este ascuns, după cum bine, știm, în orice. De obicei, cea mai mare greșeală este când facem o dietă fără grăsimi. Iaurtul fără grăsimi are zahăr mai mult, totul ce e redus de grăsimi are zahăr mai mult. În spatele zahărului se ascund carbohidrații, dar cel mai evident e zahărul pur”, a dezvăluit Damian Drăghici, în emisiunea „La Măruță”, de la PRO TV.

Și a continuat: „Combinația celor 3 e cea mai gravă. Zahărul, glutenul și lactatele. (…) Înainte de slăbit e mai important felul în care te simți decât slăbitul. De obicei, zahărul nu face altceva decât să îți pună o perdea pe ochi. Cade asupra capului un nor gri. (…) În zilele în care mi-e poftă de dulce înseamnă că n-am dormit destul, că nu am mâncat grăsimile necesare, și nu am mâncat nuci sau somon, friptură, eu am fost 8 ani vegan și de acolo am început să îmi dau seama de lucrul ăsta”, a mai explicat artistul.

Damian Drăghici a dezvăluit cu arată acum pentru el un prânz sănătos.

„Nu trebuie să lipsească din dieta ta avocado, care e untul naturii, de la Dumnezeu, nucile care sunt foarte importante și apoi ține de tine dacă poți să ții dieta Keto, ar fi cea mai sănătoasă”, a mai dezvăluit el.

Damian Drăghici, dezvăluiri cutremurătoare despre începutul carierei

Născut într-o familie de muzicieni, Damian Drăghici a început să învețe naiul la vârsta de 10 ani, după ce cântase la diferite instrumente de la vârsta de 3 ani. A fugit din România la 18 ani, prin Iugoslavia, ajungând ulterior în Grecia. După ce a cântat o vreme pe străzi și cluburi, a fost descoperit de subsidiara olandeză a firmei Sony Music, care i-a oferit șansa să înregistreze. După o audiție ce a avut loc la Atena, i-a fost oferită o bursă integrală la Colegiul de Muzică Berklee, din Boston. La Berklee, nefiind niciun profesor de nai cu care să poată studia, a studiat cu profesorul de saxofon George Garzone. A locuit în Los Angeles, are 20 albume înregistrate și a participat ca invitat pe un album care a câștigat un Premiu Grammy, anume albumul „Silver Solstice”, al formației Paul Winter Consort, în 2006.

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Damian Drăghici a vorbit despre fuga sa din România, înainte de 1989 și destre încercările pe care le-a avut.

 „Comunismul, frica de armată și dorința de a depăși limitele comunității mele m-au determinat să plec din țară. Îmi era frică să mă duc în armată. M-am internat și în spital ca să scap de armată”, a povestit artistul la Kanal D. 


Ajuns în Grecia, artistul a fost nevoit să cerșească o vreme, pentru a se putea întreține.

„M-am simțit cerșetor și mulți ani după ce n-am mai fost cerșetor. 

Lucrurile nu au fost simple pentru artist, care a avut de îndurat umilințe greu de imaginat

„Cel mai umilitor, cel mai cumplit era când un ospătar arunca apă pe mine sau îmi dădea câte un șut un fund să plec de acolo!”, a mai povestit Drăghici.

Muzicianul spune că ce a găsit acolo era complet diferit de ce își imaginase el, însă nu a renunțat și a luptat în continuare pentru a ajunge un artist respectat.

 „Eu credeam că voi ajunge în Occident, în Grecia sau în America, și voi avea succes imediat. Umilința era și o victimizare a mea. Simțeam că meritam ceva mai bun. Fug de 40 de ani să fiu un muzicant de cârciumă. Dar am auzit o voce deasupra capului meu și chiar dacă aveam momente când mă dărâmau, mă ridicam și-mi spuneam că voi ajunge mare”, a mai spus muzicianul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel