Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, o lună de fotbal la TVR

Data publicării:
Campionatul Mondial FIFA Qatar 2022
Descriere foto: Campionatul Mondial FIFA Qatar 2022

Din 20 noiembrie până în 18 decembrie, Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate cea mai iubită întrecere sportivă a planetei. Transmisiile live dedicate Cupei Mondiale de Fotbal - FIFA Qatar 2022 vor putea fi văzute la TVR 1 şi TVR 2.

Pe 20 noiembrie, Cupa Mondială FIFA vine pe covorul fermecat, din Qatar. Sute de jucători şi milioane de suporteri sunt gata să intre în cea mai frumoasă poveste: a 22-a ediţie a evenimentului sportiv care învăluie întreaga planetă. Televiziunea Română e parte din această poveste din lumea minunilor şi a fanteziei, invitându-ne pe toţi să trăim bucuria fotbalului de cea mai înaltă clasă.

32 de echipe, inclusiv cea a ţării gazdă, au un singur obiectiv la primul turneu final de campionat mondial care are loc iarna, dar într-o ţară mereu caldă: să obţină trofeul competiţiei. Opt stadioane, având capacitatea între 40.000 şi 80.000 de spectatori, găzduiesc cele 64 de partide ale Campionatului.

„Aşteptăm de peste 4 ani acest eveniment, din 15 iulie 2018, cea mai lungă perioadă dintre ediţii succesive postbelice ale Cupei Mondiale. Va fi, probabil, cel mai bun turneu final, din mai multe motive: e prima oară când un turneu de asemenea anvergură se joacă, practic, într-un oraş, facilitând accesul suporterilor şi scutind deplasările echipelor; nu mai sunt diferenţe de fus orar, de climă, nu mai e nevoie de adaptare de la o partidă la alta; perioada e foarte bună din punct de vedere sportiv, cu jucători aflaţi în formă maximă.
În acelaşi timp, pentru români, va fi un spectacol extraordinar. Orele de disputare sunt perfecte, toate meciurile vor fi transmise HD şi vor avea comentariu de la faţa locului, premieră pentru TVR. Vom avea ocazia să-i admirăm, la ultima competiţie majoră, pe corifeii anilor 2000 – Messi, Ronaldo, Modric, Luis Suarez, Cavani, Benzema, Neuer, Thiago Silva, Thomas Muller, Verthongen, Busquets, Bale, Eriksen, dar şi pe giganţii născuţi în acest secol, Mbappe, Vitinha, Bellingham, Pedri, Gavi, Vlahovic, Vinicius, Musiala – câţiva dintre ei. O lună de fotbal de cea mai bună calitate, o experienţă nemaipomenită, un cadou pentru toţi cei care iubesc sportul”, declară Emil Hossu-Longin, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori sportivi ai TVR.

Toate cele 64 de partide de fotbal vor fi transmise de TVR în exclusivitate. Zilnic, mai multe ediţii de „Studio Mondial” vor completa, de la Bucureşti, cu informaţii şi puncte de vedere pertinente, transmisiunile directe din Qatar. În plus, „Super Mondial” va supune atenţiei telespectatorilor şi o altă faţetă a competiţiei: modul în care CM din Qatar va fi reflectat în social media. În perioada 20 noiembrie -18 decembrie, în cele 29 de zile de Cupă Mondială de Fotbal, TVR va dedica aproximativ 400 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal sau despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe, ştiri, rubrici sportive în emisiunile curente ale posturilor; de asemenea, toate partidele vor beneficia de redifuzări, iar „meciul zilei” va putea fi revăzut pe TVR INFO, în fiecare seară, de la 23.15.

Majoritatea transmisiunilor directe din Qatar se vor vedea la TVR 1, iar TVR 2 va difuza 8 meciuri din etapele finale ale grupelor (care se desfăşoară simultan cu partide transmise de TVR 1). Pe teritoriul României, CM FIFA Qatar 2022 se vede şi online, pe platforma video a TVR – tvrplus.ro.

Vlad Arhire, Costin Deşliu, Tudor Furdui şi Dorin Chioţea, vor fi gazdele „Studioului Mondial” difuzat înainte şi după meciuri. Fostul internaţional Aurel Ţicleanu, antrenorul Viorel Moldovan, jurnalişti cu experienţă în presa sportivă precum Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioaniţoaia, Marius Mitran şi mulţi alţii se vor număra printre invitaţii emisiunii, pentru a comenta partidele, şansele de calificare ale echipelor în fiecare fază a campionatului, evoluţii etc.



Iar la „Super Mondial”, George Tănase va discuta, în fiecare seară, cu influenceri şi invitaţi din lumea fotbalului.



De aproape 60 de ani, începând cu ediţia CM 1966 din Anglia, TVR este televiziunea care difuzează în exclusivitate cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei. Campionatul Mondial din Qatar este al 14-lea turneu pe care telespectatorii din România îl vor urmări la televiziunea publică.



Campionatul Mondial FIFA Qatar 2022



În Qatar va fi ediţia cu numărul 22 a competiţiei, a cărei istorie a început în Uruguay, în 1930. Ultima ediţie de Campionat Mondial a avut loc în Rusia, în 2018, când Franţa şi-a adjudecat titlul de campioană.

Mai multe informaţii şi programul actualizat al evenimentului găsiţi accesând sport.tvr.ro. ​



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel