Cum vorbești limba română în funcție de zodia ta. Semnele zodiacale sărbătoresc ziua limbii române

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Pe 31 august 2022 sărbătorim Ziua Limbii Române, codul prin care reușim zi de zi, clipă de clipă, să ne facem înțeleși de cei din jurul nostru, să scriem, să transmitem mesaje și chiar să gândim, nu-i așa? Cu ajutorul acestei frumoase limbi, chiar acum, poți citi acest articol. Așa că îți urăm LA MULȚI ANI și ție, vorbitorule de limbă română! 

„Ne-am gândit cu această ocazie să aruncăm o privire la felul în care ar utiliza fiecare zodie această limbă frumoasă cu origini latinești și înspicată și cu alte influențe balcanice”, au transmis „zânele” de la ASTROSENS. 


„Astăzi este sărbătoarea limbii române, expresie fundamentală a identităţii noastre naţionale, care ne uneşte ca oameni şi leagă generaţiile peste timp. Mai mult decât un mod de a ne înţelege şi a ne recunoaşte între noi pretutindeni în lume, limba română este istorie, cultură, spiritualitate şi tezaur al mentalităţilor, de-a lungul istoriei milenare a poporului nostru, cu literatura ca expresie de vârf. Apreciere tuturor celor care contribuie permanent la cunoaşterea, conservarea, perpetuarea şi evoluţia limbii române: lingvişti, cercetători, profesori, filologi, scriitori, traducători, cititori, vorbitori iscusiţi, fie ei artişti sau oratori” a fost mesajul oficial trimis azi de la conducerea României. 

Dar dacă ne ducem într-o notă mai apropiată de conținutul Astrosens.ro? Cum credeți că vorbește fiecare zodie limba română?

Nu uita că ne referim mai mult la energia zodiilor decât la poziția Soarelui în harta ta, în sine, iar tu ești mai mult decât Zodia ta. 

Berbec/ Ascendent în Berbec


Berbecii sunt cam grăbiți, impulsivi, mereu prinși într-o competiție, așa că s-ar putea să vorbească super repede, să folosească multe verbe, să folosească și multe prescurtări, să spună „tre” în loc de „trebuie” și să nu țină cont de greșelile pe care le fac, ci mai degrabă să le corecteze ei pe parcurs, dacă au timp. 

Taur/ Ascendent în Taur

Taurii or să vorbească mai rar, or să acentueze anumite cuvinte și or să aibă chiar tendința de a repeta, sau de a căpăta ticuri verbale de care apoi nu mai pot scăpa. În același timp, s-ar putea să se atașeze și de niște cuvinte mai pompoase, pe care le scot ei de la naftalină când cred că e momentul potrivit, precum „pluviofil”, „ubicuitate” sau „afabil”.

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Cu dicționarul în geantă, Gemenii vor avea mereu o diversitate a vocabularului extrem de plăcută pentru auditoriul lor. S-ar putea să aibă și ceva cunoștințe solide de gramatică, dar și un pic de tendință către „romgleză”. Cunoscuți poligloți, se vor exprima ireproșabil și în franceză. Gemenii te vor impresiona cu vorba lor dulce. 

Rac/ Ascendent în Rac

Probabil că Racii se vor atașa de anumite cuvinte sau chiar vor inventa anumite cuvinte pe care să le repete cu drag la mesele în familie. Există și la aceștia tendința de a vorbi mai rar, pe înțelesul tuturor, de a se opri pentru explicații și de a avea un vocabular extins al consolării. În plus, diminutivele sunt ceva pe inima lor: „măsuță”, „căsuță”, „copilași”.

 

 

 

Citește continuarea pe ASTROSENS. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel