Cum trebuie să depozitezi pâinea, pentru a se menține proaspătă. Greșelile pe care să le eviți: „Vor crește umiditatea și o vor face să mucegăiască ”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Chef Joseph Hadad a dezvăluit mai multe trucuri utile prin care poți depozita corect anumite alimente, astfel încât acestea să nu se altereze prea rapid.

Chef Joseph Hadad a dezvăluit pe blogul său personal cum poți depozita unele dintre cele mai comune alimente în bucătărie, astfel încât să nu se altereze și să fie păstrate în cele mai optime condiții. Pâine este, de departe, unul dintre produsele la care trebuie să acordăm cea mai mare atenție, întrucât se întărește foarte repede dacă nu este depozitată corespunzător, astfel încât va ajunge, în cele din urmă, la coșul de gunoi. Pentru a preveni risipa alimentară, Joseph Hadad a dezvăluit cum trebuie păstrată pâinea, astfel încât să ne bucurăm cât mai mult timp de ea. 

„Pâinea se păstrează în cameră în pungi de hârtie, învelită într-un șervet de bumbac sau în cutiile de pâine speciale, nu în pungi de plastic, pentru că acestea vor crește umiditatea internă a pâinii și o vor face să mucegăiască. Pe de altă parte, dacă vreți să o păstrați în frigider sau congelator, atunci umiditatea este necesară, așa că pungile de plastic sunt și ele necesare. În plus, împiedică mirosurile din mediu să intre în pâine. La congelator, cel mai bine este să păstrați pâinea gata feliată, astfel încât să scoateți la decongelat fix atâta cât aveți nevoie. Regula de păstrare se aplică și altor produse de panificație și patiserie.”, scris Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Citește și: Greșelile pe care trebuie să le eviți când sotezi legumele. Chef Joseph Hadad: „Se vor arde înainte de a apuca să se pătrundă”

Cum depozitezi corect cartofii

Cartofii sunt unele dintre legumele nelipsite din aproape nicio bucătărie. În acest sens, bucătarul chef a dezvăluit și aici câteva trucuri de urmat, pentru ca aceste legume să nu se strice prea repede. Așadar, este important să-i depozităm în spații întunecate și niciodată lângă ceapă, spune el.

„Cartofii se păstrează cel mai bine în spații întunecoase și reci, dar cum nu toată lumea are beciuri, atunci țineți-i în cele mai răcoroase locuri din casă, în cutii de carton închise și nu împreună cu ceapa, pentru că aceasta va favoriza umiditatea, ceea ce va grăbi procesul de degradare.”, a mai scris celebrul bucătar chef.

VEZI și: Greșelile pe care trebuie să le eviți, când comanzi un burger la restaurant: „Pot strica o masă perfectă și gustoasă”

„Brânza se păstrează în folie de plastic”

Cât despre brânză, și aici sunt mai multe reguli de urmat, dacă îți dorești să te bucuri de un produs bun cât mai mult timp. Totuși, în funcție de tipul ei, s-ar putea să ai nevoie de un truc diferit, după cum dă de înțeles Joseph Hadad.

„Brânza se păstrează în folie de plastic, dacă vorbim de cea tare, tip cașcaval, și în vase închise etanș, dacă vorbim de cea semi-moale (telemea) sau moale (Brie), cu cât mai puțin contact cu aerul. Dacă o brânză tare a prins mucegai, atunci acesta trebuie îndepărtat cu un strat gros din brânză, însă interiorul se poate mânca fără probleme. Brânzeturile moi, însă, odată atinse de mucegai, nu mai sunt bune de mâncat.”, a mai spus el.

Citește și: Preparate delicioase cu mozzarella. Chef Joseph Hadad: „Nici nu vă închipuiți în câte feluri poate fi folosită”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel