Cum tratăm durerile cervicale și lombare. Cristian Drosu explică: „Cel mai ieftin terapeut din lumea aceasta este...”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Emiliano Vittoriosi
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Emiliano Vittoriosi

 Cristian Drosu, kinetoterapeut, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, cum tratăm durerile lombare și cervicale.

Pozitia incorectă pe scaun și postura incorectă a spatelui conduc în timp la deformarea coloanei vertebrale și apariția unor afecțiuni musculo-scheletice dureroase, greu de tratat, costisitoare, care prejudiciază atât performanța profesională, cât și calitatea vieții.

Cum tratăm durerile cervicale și lombare

Printre cele mai întâlnite dureri, se numără și cea lombară și cervicală. Cristian Drăsu, kinetoterapeut, a fost invitatul Rominei Băluță, în emisiunea „Pastila de frumusețe, acolo unde a dezvăluit cum scăpăm de aceste neplăceri, dar și cum ne ajută kinetoterapia.

Specialistul susține că este foarte important să ne ridicăm de la birou din când în când și să facem câteva exerciții. Totodată, acesta a precizat că mișcarea este inamicul numărul unu pentru durerile lombare și cervicale. 

„În primul rând, cel mai ieftin terapeut din lumea aceasta este exercițiul fizic. În momentul în care începem să avem o postură corectă și facem mișcare, automat te duci mai rar și la kinetoterapii. Bineînțeles, tot ce ține de operații și alte situații, nu se mai pune problema de așa ceva. În cazurile acestea, trebuie să ne ducem la exerciții, facem înot, exerciții medicale. Practic, exercițiul fizic este cel mai bun. După exercițiul fizic, clar vorbim de terapie manuală, masaj medical, plus fizioterapia care să înmoaie puțin țesutul, să-l elibereze puțin. ”, ne-a spus Cristian Drosu.

În ce constă etapele recuperării

Cristian Drosu a precizat că primul pas este ca pacientul să meargă la medic, acolo unde i se va da un diagnostic. Ulterior, acesta se va prezenta la kinetoterapeut, acolo unde i se va face un program de recuperare, în funcție de afecțiunile pe care le are. 

„Kinetoterapeutul nu este capabil să dea un diagnostic. În mod normal, documentația medicală nu ne permite să dăm un diagnostic. Prima dată trebuie să mergi să faci o imagistică, după mergi la terapeut cu hernia de disc diagnosticată de un medic. În momentul în care vii la noi și spui ca ai probleme cu hernia de disc și cervicala, de exemplu, moi începem planul de recuperare. prima dată ne uităm la corp, te analizăm din picioare și vedem ce compensări ai, adică, un umăr mai sus, unul mai jos, ai scolioză. cifoză, postura pe care o ai și așa mai departe. După ce vii cu diagnosticul de la medic, noi îți facem un program de recuperare și începem procedurile de acupunctură, cu ventuze și tot felul de terapii de care ai nevoie la momentul respectiv.”, ne-a mai spus kinetoterapeutu. 

„Electroterapia ajută la detensionarea musculaturii și la activarea musculaturii. La acupunctură, se așează acul fix în zona dureroasă, ca să se elibereze musculatura, avem și un pistol de chiropractică cu care detensionez nervii spinali prin prcesele transversale ale coloanei, ale vertebrei”, a mai precizat Cristian Drosu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Ce este kinetoterapia și când este necesară

Cristian Drosu ne-a mărturisit că fiecare om, la un moment dat, are nevoie de kinetoterapie. Acesta a precizat faptul că recuperarea medicală ajută corpul să se autovindece, motiv pentru care nu putem să fugim de kinetoterapie, deoarece face parte din viața noastră.

„Kinetoterapia presupune ajutarea corpului să se refacă singur. Practic, vii la kinetoterapeut, faci anumite mișcări, anumite proceduri manuale sau fizice prin care corpul se autovindecă. Noi avem capacitatea de autovindecare, dar de multe ori trebuie să îl ajutăm să se autovindece. Nu prea poți să fugi de kinetoterapie, de recuperare medicală, pentru că face parte din viața noastră. Corpul se recuperează non-stop și atunci trebuie să mergi la un kinetoterapeut să te ghideze puțin. ”, ne-a spus Cristian Drosu. 

Citește și: Importanța kinetoterapiei în sarcină. Cristian Drosu explică: „Sunt femei care au pierdut sarcini de la durerile de spate”/ EXCLUSIV

Urmărește interviul integral mai jos: Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel