Importanța kinetoterapiei în sarcină. Cristian Drosu explică: „Sunt femei care au pierdut sarcini de la durerile de spate”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Cristian Drosu, Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Cristian Drosu, Spectacola

Cristian Drosu, kinetoterapeut, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, cât de importantă este kinetoterapia în sarcină. 

Este recunoscut că exercițiul fizic controlat, sub atenta observare a unui specialist, este deosebit de util pentru cele care se pregătesc să devină mame, ajutându-le să depășească și chiar să previna problemele ce se pot ivi în timpul sarcinii și al nașterii.

Importanța kinetoterapiei în sarcină

Cristian Drosu, kinetoterapeut, a fost invitatul Rominei Băluță, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a dezvăluit cât de importantă este kinetoterapia în sarcină, dar și după naștere. Specialistul a mărturisit că aceată procedură medicală nu trebuie să lipsească din viața niciunui om, în niciun caz din viața femeilor care se pregătesc să devină mămici. Cristian Drosu a pecizat, de asemenea, că organismul unei femei suferă mari modificări, astfel că trebuie să ajutăm corpul să ducă la bun sfârșit o sarcină. 

„Este foarte importantă kinetoterapia în sarcină, pentru că bazinul suferă din punct de vedere locomotor și suferă cele mai multe modificări. Organismul unei femei este orientat toată viața către a rămâne însărcinată și a face copii. Deci, toată viața, până la menopauză, adică de când începe ciclul menstrual până la menopauză, organismul femeii înseamnă reproducere. Structura lor este de așa natură să se modifice. În momentul în care rămâi gravidă, bazinul începe să se dilate. Bazinul are niște structuri, cum avem și la creier, practic sunt niște oase sudate. Biomecanica bazinului începe să se modifice, pentru că se pregătește de naștere. Organismul nu știe că o să urmeze cezariana. Multe femei spun că ele fac cezariană și nu au nicio treabă, dar corpul nu știe că tu vei face cezariană, el se pregătește în mod fiziologic să facă treaba asta. Așa că, apar modificări de bazin, musculatura se modifică și, cu cât ți musculatura întărită și solidă și ai un spate bun, duce sarcina la capăt. Multe femei, din păcate le este frică să rămână însărcinate din cauza unei posturi vicioase, deja au foarte mari dureri de spate și dacă mai rămân și gravide ar fi un dezastru. Am auzit cazuri, într-adevăr mai rare, în care au pierdut sarcini de la dureri de spate. Astea sunt niște cazuri extreme, nu se întâmplă foarte des, dar există. Au fost mai mulți factori acolo, dar unul dintre factorii care au contribuit la pierderea sarcinii au fost herniile de disc preexistente. Practic, ea avea o hiperlodoză și automat, când a venit și fătul s-a modificat și mai rău. ”, a declarat Cristian Drosu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Cristian Drosu a ținut să le dea și un sfat viitoarelor mămici. 

”Înainte să rămâneți însărcinate întăriți-vă puțin musculatura, aveți grijă să aveți o coloană cât de cât sănătoasă. ”, a mai spus specialistul. 

Cristian Drosu: ”Multe femei după sarcină au probleme cu zona pelviană”

Kinetoterapeutul a precizat că sunt foarte multe femei care , după sarcină, au probleme cu zona pelvină, astfel că, recuperarea medicală este foarte importantă. 

”După sarcină, din punctul meu de vedere kinetoterapia după naștere e și mai importantă, pentru că, în timpul sarcinii, corpul oricum își face el adaptările. După sarcină, linia albă, adică zona abdominală creează o distensie abdominală, aia trebuie întărită, trebuie întărit peretele pelvin. Multe femei după sarcină au probleme cu zona pelviană, pentru că acolo sunt foarte mulți mușchi care dezvoltă hiperlaxitate și astfel trebuie întăriți. ”, ne-a mai explicat Cristian Drosu. 

Vezi interviul integral mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel