Cum te poate ajuta DANSUL să scapi de tristețe și de kilogramele în plus. Beneficii reale pentru lupta împotriva depresiei

Data actualizării: | Data publicării:
Dans, sursa foto Unsplash/ Danielle Cerullo
Descriere foto: Dans, sursa foto Unsplash/ Danielle Cerullo

Dansul poate fi alegerea perfectă pentru a scăpa de kilogramele în plus într-un mod distractiv. 

Să recunoaștem. Din când în când avem nevoie să ne schimbăm rutina de antrenament. Chiar dacă vă place alergarea de dimineață care vă limpezește capul sau efectele calmante ale orei de yoga săptămânale, rutinele se pot învechi dacă nu încercați ceva nou din când în când. 


Dar, înainte de a renunța complet la antrenamentul tău preferat, ia în considerare adăugarea dansului pentru a-ți înveseli programul săptămânal de exerciții. Poate că este nevoie de doi pentru a dansa tango, dar există multe alte tipuri de dans care pot fi făcute solo și care sunt la fel de distractive. 


Fie că ești începător sau ești gata să încerci Lacul Lebedelor, indiferent de tipul de dans pe care îl alegi, există câteva beneficii reale care îți vor răsplăti sănătatea generală.


Potrivit unui raport al Universității Brighton din Marea Britanie prezentat prin intermediul Time, puteți arde peste 300 de calorii pentru fiecare 30 de minute în care vă mișcați și vă agitați. Această cantitate impresionantă depășește caloriile arse în timpul unei alergări sau înot de 30 de minute de intensitate scăzută. 


Este adevărat! Dansul necesită, "mișcare în toate direcțiile", spune Nick Smeeton, profesor principal la Universitatea din Brighton. Natura stop-and-go a dansului permite corpului să ardă o cantitate mare de energie.


Beneficiile mentale ale dansului vă vor face să doriți să dați volumul mai tare


Distrugerea caloriilor în timp ce luați parte la Macarena este un beneficiu uriaș. Arderea este grozavă, dar haideți să vorbim despre câștigul mental. 


Healthline susține că dansul poate ajuta, de asemenea, la diminuarea simptomelor depresiei și la ameliorarea stresului. În plus față de un sine mai fericit și mai relaxat, Everyday Health notează că dansul poate ajuta de fapt la stimularea memoriei și la scăderea șanselor de a te lupta cu demența pe măsură ce îmbătrânești.


Potrivit aceleași surse citate, dansul poate ajuta la creșterea energiei dumneavoastră, ceea ce duce la alergări mai rapide și mai lungi. De asemenea, vă ajută cu flexibilitatea și echilibrul, ceea ce ar putea fi de ajutor data viitoare când încercați să stați în poziția copacului. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel