Cum te îmbraci, când trebuie să respecți dress code-ul casual. Andrei Mocanu: „Avem libertate de exprimare”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Andrei Mocanu, stilist vestimentar, a explicat cum trebuie să ne îmbrăcăm la evenimente, în funcție de dress codul propus. 

Participarea la anumite evenimente a devenit o adevărată provocare pentru majoritatea doamnelor, care nu știu întotdeauna cum să accesorizeze corect o ținută sau ce piese vestimentare să aleagă, în funcție de momentul zilei sau de evenimentul la care urmează să participe. „Dress-codurile” au acaparat și țara noastră de ceva vreme, iar atât bărbații, cât și femeile, trebuie să se asigure că le respect întocmai. Andrei Mocanu, stilist vestimentar, a dezvăluit cum trebuie să abordăm cele mai importante stiluri vestimentare, iar mai jos o să vi-l prezentăm pe cel casual, dar și stilul business.

„Ținutele unde avem drees code casual și business, pentru că casual este stilul pe care-l abordăm în zilele de zi cu zi, inclusiv când mergi la serviciu, putem combina jeanșii cu cămașă, cu sacou, putem avea fuste, rochii cu un sacou peste, dar depinde și de material, avem libertate de exprimare.”, a declarat Andrei Mocanu, stilist vestimentar, în cadrul emisiunii Ținuta la Control. 

VEZI și: La ce articole vestimentare trebuie să renunțăm în această primăvară. Designerul Florin Burescu: ”Nu mai sunt ce au fost. S-a dus vremea lor”/ EXCLUSIV

Cum arată stilul vestimentar business

Când vine vorba însă de stilul business, ne referim, implicit, la o ținută ceva mai formală, care poate fi purtată atât la locul de muncă, cât și într-o călătorie de afaceri sau la o ședință importantă ținută la birou. În acest sens, stilistul vestimentar spune că, la această categorie, există un obiect vestimentar ce poate fi purtat atât de femei, cât și de bărbați: costumul. Acesta a devenit foarte la modă, în ultima vreme, iar cei care optează pentru el nu vor da greș. 

„În ceea ce privește dress codul business, este folosit mai mult de oamenii de afaceri. Ca bărbat, trebuie să ai un costum, la care să pui o cravată, trebuie să fie în nuanțe închise, tonuri de gri, bleumarin sau negreu, iar doamnele pot aborda și ele un costum clasic masculin, pentru că este la modă și mi se pare că arată foarte bine sau o rochie cu lungime medie, pe care să o accesorizăm ușor.”, a continuat acesta. 

Te-ar putea interesa și: Cum purtăm corect colanții. Cele mai mari greșeli pe care trebuie să le eviți. Florin Burescu: ”Te duci într-o zonă vulgară. Trebuie să ai grijă”/ EXCLUSIV

Dress code cockatil

Când vine însă vorba despre stilul cockatil, aici ne duce gândul direct la o petrecere. Ținuta abordată nu trebuie să fie însă prea elegantă, iar bărbații pot opta chiar și pentru o pereche de jeanși și un tricou, explică stilistul. 

„Dress code-ul cocktail este unul destul de general. Se referă în mare parte la ținutele pe care le porți la o ieșire cu prietenii, la un restaurant, undeva după amiază, după ora 17:00. Acesta este întâlnit la foarte multe evenimente. Are diferite abordări. În mare, fetele ar trebui să poarte rochii lejere, midii, cu croiuri nu foarte complicate, siluete simple. Bărbații, la un dress code cocktail, pot alege o pereche de jeans cu un tricou polo”, a spus Andrei Mocanu, în exclusivitate pentru Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel