Cum a devenit Felicia Filip una dintre cele mai apreciate artiste din România. Mărturisirile celebrei soprane: „Ce am simțit eu a fost lipsa de competiție” / EXCLUSIV

Data publicării:
soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii
Descriere foto: soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii

Celebra soprană română, Felicia Filip, a fost prezentă în platoul Spectacola și DC News, acolo unde a răspuns întrebărilor realizatoarei emisiunii „Întâlnire cu arta”, Georgiana Ioniță-Toader. Discuțiile au fost ample și pline de tâlc, iar Felicia Filip a mărturisit câteva dintre experiențele sale fascinante.

Celebra soprană română, Felicia Filip, a fost invitată pe platoul Spectacola și DC News la emisiunea „Întâlnire cu arta”, realizată de Georgiana Ioniță-Toader, unde a dezvăluit, printre altele de ce experiența acesteia este de neegalat, ce înseamnă un copil talentat, dar și ce înseamnă un copil care, deși este născut sănătos, nu pare a avea înclinații către un anumit domeniu.

Artista ne încântă și prin discuția despre experiența profesională, unde aceasta nu a considerat că ar avea competiție, ci mai mult parteneriate.

Ce înseamnă un copil sănătos pentru Felicia Filip

Soprana ne povestește despre cum este influențat parcursul unui copil de la naștere și până la maturitate, Cum acesta se naște aproape perfect, dar pe drum este influențat de societate:

„Iată, un copil își manifestă bucuria părinților de a se fi născut sănătos, iar sănătos pentru un părinte e, cum îmi palce mie să zic, părticică de Dumnezeire sau de perfecțiune. Noi când ne naștem, ne naștem aproape de perfecțiune.  Apoi, se întâmplă un drum, unii ajung să fie genii de mici, alții au avut calități, dar nu se întâmplă nimic extraordinar cu ei, iar acest lucru e rezultatul societății și drumului parcurs. Dar, dincolo de asta, dacă avem șansa să avem părinți care se preocupă de la bun început de creșterea și educarea copilului, el, copilul, sigur că este un șantajist extraordinar și toți îi sunt aliniați la dispoziție, cu toate astea, există această educație pe care o primește copilul.”, a precizat artista.

 

Când și unde a avut loc întâlnirea cu arta în cazul sopranei Felicia Filip

De asemenea, Felicia Filip a ajuns și la capitolul sinelui, acolo unde, gazda emisiunii, Georgiana Ioniță-Toader a întrebat-o pe artistă care a fost momentul întâlnirii cu arta, iar răspunsul acesteia nu a întârziat:

„Ajungând la un copil care se cheamă Ana Felicia, acesta fiind numele meu, cu siguranță am fost atenționată de muzica pe care o ascultam, fie că este vorba despre întâlnirile din familie, acele tradiționale sărbători în care se întâlnesc cu toții ai familiei și petrec și vorbesc frumos și cântă sau este vorba de un radio care cântă și așa mai departe,și, ușor,ușor, copilul este cel care, cu un miracol extraordinar poate la rândul lui să cânte așa cum a auzit. De aici începe răspunsul la întrebarea „Care a fost întâlnirea mea cu arta”. De aici a început, din familie, și mai ales din ce înseamnă glasul mamei, glasul tatei, glasul cântat și glasul încărcat cu dragoste care dă echilibru pentru copil și acea stare de bine prin care copilul, la rândul lui, râde, comunică cu părintele sau cu cel care deja simte dragostea cu care este îmbrățișat. În familia noastră s-a cântat, se cântă.”, a mai adăugat Felicia Filip.

Un subeict conex ar fi: Felicia Filip și Cristian Mihăilescu, poveste de dragoste ca în filme: „Când o vezi numai pe ea, înseamnă că te-ai îndrăgostit”

Pentru ea nu există competiție

Trecând peste tot și toate, soprana română a vorbit despre atmosfera pe care o resimte aceasta pe scenă când cântă și cum simte că influențează aceasta publicul:

„Observ că cei care mă ascultă au o altă atitudine în momentul în care mă ascultă, parcă se transformă, sunt surprinși si apoi sunt cuceriți de ceea ce văd și aud. Ce am simțit eu a fost lipsa de competiție, nu am cântat mai frumos ca altcineva, ci am considerat că toată lumea care cântă va realiza aceeași reacție pe care o realizez eu. Niciodată nu am gândit că cel care e lângă mine cântă mai frumos sau mai puțin frumos, tot ce am înțeles este că suntem o echipă.”, a punctat soprana.

Puteți viziona emisiunea integral aici: Festivalul Opera Copiilor – zeci de spectacole și atracții la Opera Comică pentru Copii

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel