Cum și când devine părul cărunt. Cum se poate inversa procesul și ce să nu faci NICIODATĂ pentru că favorizezi încărunțirea

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Cum și când devine părul cărunt. Iată ce arată cele mai recente studii.

Cum și când devine părul cărunt. Cauza părului cărunt ar putea fi celulele ”blocate”, spun oamenii de știință. Oamenii de știință americani cred că au descoperit motivul pentru care părul devine grizonat pe măsură ce îmbătrânim, citând celulele producătoare de pigmenți care își pierd capacitatea de a se maturiza.

Dezvoltarea oprită are un impact asupra celulelor imature care, în caz contrar, s-ar fi dezvoltat în melanocite, care dau părului culoarea sau nuanța sa naturală.

Echipa de la Universitatea din New York (NYU) a studiat procesul la șoareci, care au celule identice pentru culoarea părului. Aceștia spun că lucrarea ar putea oferi o bază pentru inversarea procesului de încărunțire.

Potrivit Asociației Britanice a Dermatologilor (BAD), lucrările asupra melanocitelor ar putea, de asemenea, să ne ajute la înțelegerea și tratarea anumitor tipuri de cancer și a altor afecțiuni medicale, potrivit BBC.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel