CUM se va termina pandemia. Experții au schițat patru SCENARII

Data publicării:
enriquelopezgarre , pixabay
Descriere foto: enriquelopezgarre , pixabay

Pe măsură ce vaccinarea împotriva Covid-19 ia amploare în țările dezvoltate, o întrebare revine cu insitență - ce urmează? Vor mai apărea alte mutații, se vor reînchide granițele? Când se va crea imunitatea de grup și când se va reintra într-o normalitate stabilă? 

La sfârșitul lunii iulie, revista Lancet a publicat un articol semnat de vreo 30 de oameni de știință și care analizează direcțiile pe care ar putea evolua pandemia de COVID-19 în următoarele luni, vezi ani. Dar, în loc de concluzie, autorii materialului se întreabă, la rândul lor, dacă pandemia se va termina în trei sau cinci ani. Și scriu aceiași cercetători că totul va depinde de trei factori principali: 

- cât de repede se va încheia vaccinare, la nivel de țări și la scară globală;

- cât de periculoase vor fi viitoarele variante ale virusului;

- cât de strict vorm respecta - vaccinați sau nevaccinați - recomandările autorităților.

Tot la sfârșitul lunii iulie, publicația JAMA, a American Medical Society, a prezentat patru scenarii de evoluție a pandemiei. 

Primul scenariu - eradicarea. Medicii vor reuși, într-un final, ucidă coronavirusul, așa cum sa întâmplat în urmă cu aproape jumătate de secol cu ​​virusul variolei. Dar numai cu o condiție: imunitatea trebuie să fie puternică și de durată, astfel încât să asigure o protecție totală împotriva reinfectării și, în același timp, să prevină transmiterea ulterioară a infecției. În cazul COVID-19, există puține speranțe în acest sens, având în vedere mutațiile care continuă să apară. 

Citește continuarea pe DC Business.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel