Cum se justifică studiul obligatoriu al Bibliei în SUA: Este o piatră de temelie istorică și culturală indispensabilă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Superintendentul de stat din Oklahoma anunță că toate școlile trebuie să includă Biblia și Cele Zece Porunci în programele lor de studiu.

 

 

Toate școlile din Oklahoma sunt obligate să includă Biblia și Cele Zece Porunci în programele lor de studiu, începând cu efect imediat, a anunțat șeful educației statului într-o notă internă joi.

În cadrul unei ședințe a Consiliului de Educație al Statului, Ryan Walters, Superintendentul de Instrucție Publică al Statului Oklahoma, a declarat că Biblia este "unul dintre cele mai fundamentale documente folosite pentru Constituție și nașterea țării noastre".

"Este clar pentru noi că în standardele academice din Oklahoma, în conformitate cu Titlul 70, Biblia este un document istoric necesar pentru a-i învăța pe copiii noștri despre istoria acestei țări, pentru a avea o înțelegere completă a civilizației occidentale, pentru a înțelege baza sistemului nostru legal", a spus Walters.

Fiecare sală de clasă din stat, începând cu clasele a 5-a până la a 12-a, trebuie să aibă o Biblie și toți profesorii trebuie să predea din Biblie în clasă, a adăugat Walters.

Memorandumul din Oklahoma urmează unei legi adoptate în Louisiana pe 19 iunie, care cere ca toate sălile de clasă publice să afișeze Cele Zece Porunci. Un grup de părinți din Louisiana și organizații pentru drepturile civile au dat în judecată statul din cauza noii legi, argumentând că aceasta încalcă atât precedentul Curții Supreme a SUA, cât și Primul Amendament.

Directivele din Oklahoma "sunt în conformitate cu standardele educaționale aprobate în jurul lunii mai 2019, cu care toate districtele trebuie să se conformeze", conform unui comunicat de presă.

"Biblia este o piatră de temelie istorică și culturală indispensabilă", a mai spus Walters în comunicat. "Fără cunoștințe de bază despre ea, elevii din Oklahoma nu pot contextualiza corect fundamentul națiunii noastre. Aceasta nu este doar o direcție educațională, ci și un pas crucial în asigurarea înțelegerii valorilor de bază și contextului istoric al țării noastre."

Alianța Interconfesională, o organizație națională care caută să protejeze libertățile religioase, a declarat pentru CNN joi: "Aceasta este o coerciție religioasă flagrantă care nu ar trebui să aibă absolut niciun loc în școlile publice - în Oklahoma sau în orice alt stat."

"Libertatea religioasă reală înseamnă asigurarea faptului că nicio grupare religioasă nu poate impune punctul său de vedere tuturor americanilor. O majoritate covârșitoare a persoanelor de credință din țara noastră respinge aceste eforturi periculoase și intimidante de a impune o agendă naționalistă creștină în școlile noastre, în instanțele noastre și în guvernul nostru", se arată în declarația lor.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel