Cum se gătesc corect friptura și cârnații. Greșeala pe care ai făcut-o până acum. Ce să faci să-ți iasă friptura FRAGEDĂ pentru Crăciun

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Cum se gătesc corect friptura și cârnații. Cum pregătești o friptură fragedă și care e secretul pentru masa de Crăciun.

Sărbătorile de iarnă sunt la câteva zile distanță, iar gospodinele au început deja să-și facă planul pentru preparatele pe care le vor pune pe masă. 

Pe lângă celebrele salate și aperitive și nelipsitele sarmale, de pe masă nu lipsește și friptura din carne de porc cu cârnați.

 

De aceea, medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat cum se prepară corect friptura și cârnații pentru a nu se depune și pentru a nu ne face probleme de Crăciun sau Revelion.

“Friptura de porc poate fi gătită la cuptor, cu o cantitate mică de ulei și cu vin, asta dându-i o savoare deosebită.

Cârnații pot fi făcuți tot la cuptor, sau fierți, și mai puțin prăjiți, pentru că nu sunt atât de sănătoși. 

Au dovedit studii, chiar studiul ORO efectuat în România, o prevalență ridicată a obezității și a supraponderii la persoanele care mănâncă prăjeli în cantitate mare.

Conform datelor studiului ORO, consumul a mai mult de trei mese pe zi, bogate cantitativ, mesele consistente după ora 21:00; precum și consumul unor cantități mari de alimente la interval mai mic de o oră față de masa precedentă sunt asociate cu obezitatea. 

Inclusiv mesele noaptea, consumul de untură, consumul alimentelor prăjite, sunt asociate cu creșterea în greutate. 

Mesele bogate de sărbători predispun românii la supraalimentație ducând ulterior la diverse probleme de sănătate, de aceea medicii nutriționiști recomandă consumul mâncărurilor cu măsură și combinația preparatelor tradiționale cârnați, lebărul, șorici, jumări, șunculiță, friptură de porc, sarmale cu legume și zarzavaturi, acestea din urmă reprezentând două treimi din farfuria cu mâncare.

Aș recomanda asezonarea preparatelor din carne, din această perioadă, cu salată de sfeclă sau cu legume. 

Cât se poate, nu neapărat cu cartofi, pentru că avem timp pentru cartofi tot anul. Încercați să aduceți alimente și din grupa legumelor și din grupa salatelor pe lângă toate bunătățile cu carne pe care doriți să le mâncați", a precizat dr. Anca Hâncu, pentru DC Medical. 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel