Cum se curăță corect aragazul și oalele din inox? Trucuri simple și rapide care le redau strălucirea "cât ai zice pește"

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Callum Hill
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Callum Hill

Aragazul și oalele din oțel inoxidabil arată cel mai bine atunci când sunt strălucitoare și curate. Un aragaz bun este nelipsit din orice gospodărie, iar dacă este fabricat din inox trebuie să învățați modalitățile de curățare a acestuia. 

Aragazele din oțel inoxidabil pot fi destul de dificil de întreținut și se pot deteriora dacă nu sunt curățate corect. Pentru a curăța corect plita din oțel inoxidabil, fără a o deteriora, veți avea nevoie de soluția de curățare potrivită. 

Oțet și bicarbonat de sodiu - Acesta este unul dintre cei mai buni detergenți naturali pe care îi puteți face cu ușurință acasă. Simplu, eficient și poate face minuni când vine vorba de îndepărtarea petelor de grăsime, a resturilor de mâncare arse.

Cum puteți face acasă soluția cu care puteți curăța ușor aragazul și oalele de inox?  Aveți nevoie de: oțet alb, bicarbonat de sodiu, săpun lichid de spălat vase moale, pulverizator, burete, cârpă din microfibră.

Începeți prin a îndepărta grătarele, dacă aveți un aragaz pe gaz și ștergeți orice particule de mâncare.  Umpleți o sticlă de spray cu oțet alb și pulverizați zonele pe care doriți să le curățați. Oțetul este un excelent agent de curățare și de îndepărtare a grăsimii.

Așteptați aproximativ 5-10 minute, timp în are acționează oțetul. Ulterior, puneți bicarbonat de sodiu deasupra oțetului.  Nu uitați să adăugați și câteva picături de detergent de vase.

Luați un burete, umeziți-l în apă fierbinte și începeți să frecați. Țineți minte să folosiți partea moale a buretelui, deoarece materialele abrazive vă pot deteriora plita aragazului. După ce toată grăsimea și murdăria au fost curățate, luați o cârpă umedă și ștergeți întregul aragaz.   Iată ce nu ar trebui să folosiți niciodată atunci când  curățați un aragaz din oțel inoxodabil. 

Înălbitor – conține clor, care nu se potrivește cu oțelul inoxidabil din cauza proprietăților sale corozive pentru metal.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA 

Cum scapi de mirosul de mucegai din casă

Mirosurile vechi de mucegai sunt unele dintre cele mai greu de îndepărtat din casa dumneavoastră. Din fericire, există câteva soluții care pot elimina chiar și cele mai încăpățânate mirosuri casnice. 

 Localizați sursa mirosului

Toată casa miroase a mucegai sau doar anumite încăperi? Dacă mirosul este doar în câteva camere sau holuri interconectate, ar putea avea legătură cu structura casei, de exemplu, ar putea exista o scurgere sau umezeală neagră în pereți. Dacă mirosul este izolat într-o singură cameră, ar putea fi mai ușor de tratat mirosul și cauza. În cazul în care casa este mai veche și a fost închisă pentru o perioadă lungă de timp, mirosul de mucegai ar trebui să dispară după ce lăsați să pătrundă prospețimea și curățați în profunzime locul.

Citiți continuarea AICIGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel