Cum scapi de mirosul de mucegai din casă. Cele mai bune remedii

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

În sezonul rece, multe case capătă un miros de mucegai și umezeală, mai ales dacă nu sunt izolate bine sau dacă mobila veche este plină de haine, cărți și obiecte pe care nu le mai aerisește nimeni.

Mirosurile vechi de mucegai sunt unele dintre cele mai greu de îndepărtat din casa dumneavoastră. Din fericire, există câteva soluții care pot elimina chiar și cele mai încăpățânate mirosuri casnice. 

 Localizați sursa mirosului

Toată casa miroase a mucegai sau doar anumite încăperi? Dacă mirosul este doar în câteva camere sau holuri interconectate, ar putea avea legătură cu structura casei, de exemplu, ar putea exista o scurgere sau umezeală neagră în pereți. Dacă mirosul este izolat într-o singură cameră, ar putea fi mai ușor de tratat mirosul și cauza. În cazul în care casa este mai veche și a fost închisă pentru o perioadă lungă de timp, mirosul de mucegai ar trebui să dispară după ce lăsați să pătrundă prospețimea și curățați în profunzime locul.

Un prosop umed prins în spatele unei piese de mobilier poate să lase să se scurgă mirosuri de mucegai, poluând o cameră întreagă. Verificați dacă există zone de umiditate în spatele toaletelor și sub chiuvete, chiar și o mică scurgere poate crea un miros urât de mucegai.   

Deschideți cât mai multe ferestre și uși posibil

Lăsați să intre aer proaspăt și păstrați-l în continuare. Mirosurile de mucegai trebuie să plece undeva, iar pentru ca aerul viciat să plece, trebuie să intre aer proaspăt. Mirosurile de mucegai sunt deseori create de praf și de o ventilație deficitară, odată ce faceți să intre aer proaspăt în casă ar trebui să elimine considerabil mirosurile. Deschideți geamurile astfel încât să intre cât mai mult aer proaspăt. Deschideți șifonierele, dulapurile și sertarele pentru a aerisi și aceste spații.

 

Porniți ventilatoarele de ventilație 

Pentru a încuraja o mai bună circulație a aerului și pentru a aerisi mirosurile, porniți toate ventilatoarele din băi, bucătării etc. Pentru încăperile sau zonele din casă care nu au ferestre sau ventilatoare, aduceți ventilatoare electrice și puneți-le la viteză maximă.

Fierbeți cojile de lămâie

O modalitate rapidă de a îndepărta mirosurile de mucegai este să fierbi niște apă pe aragaz și să adaugi în oală coji de lămâie. După ce se degajă mirosul parfumat de lămâie, scoateți oala de pe aragaz și transportați-o cu grijă într-o zonă urât mirositoare. Așezați oala pe o suprafață sigură și lăsați-o deschisă, astfel încât aburul și parfumul de lămâie să umple încăperea și să acționeze ca un odorizant natural.

Așezați un ventilator lângă oala cu apă aburindă de lămâie pentru a face să circule parfumul dulce în toată camera. După ce apa de lămâie se răcește, o puteți îmbutelia într-o sticlă cu pulverizator și o puteți pulveriza în jur ca odorizant natural.

 

Curățați cu oțet alb simplu

Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt neutralizatori de mirosuri care pot ajuta la eliminarea mirosurilor de mucegai. Acestea sunt ecologice, sigure de utilizat și opresc formarea mirosurilor la contact.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel