Cum scoți o așchie de sub piele. Cele mai simple metode

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Diana Polekhina
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Diana Polekhina

Chiar dacă așchiile sunt adesea foarte mici, ele pot ajunge să vă provoace destul de multă durere. Odată ce așchia a pătruns în piele, doriți să scăpați de ea cât mai repede posibil. Din păcate, din cauza dimensiunilor sale mici, acest lucru se dovedește adesea destul de dificil. Uneori reușești să o îndepărtezi singur, dar există și momente în care ai nevoie de ajutorul altcuiva. Mulțumită următoarelor trucuri vei putea îndepărta cu ușurință așchiile de unul singur.

 

Penseta:

Aceasta este una dintre cele mai simple soluții, iar majoritatea dintre noi vor fi folosit o pensetă pentru a îndepărta așchiile înainte. Dar, înainte de a face acest lucru, curățați-vă întotdeauna pielea cu săpun și apă călduță pentru a preveni infecțiile. De asemenea, asigurați-vă că ați curățat penseta cu puțin alcool. Scoateți cu grijă așchia din piele, urmând aceeași direcție în care a intrat în corpul dumneavoastră. Dacă nu procedați astfel, veți rupe așchia în două bucăți.

Banda adezivă:

Asigurați-vă că pielea din jurul așchiilor este complet uscată și tăiați o bucată mică de bandă adezivă (cum ar fi banda adezivă). Lipiți banda pe piele și apăsați-o ușor, asigurându-vă că nu împingeți așchia și mai mult în piele. Apoi îndepărtați cu grijă banda de pe piele, trăgând așchia în timp ce faceți acest lucru.

Lipici:

Puteți, de asemenea, să îndepărtați o așchie adăugând puțin lipici. Puteți folosi lipici alb de artizanat sau lipici școlar pentru a face acest lucru (Atenție: nu folosiți niciodată cianoacrilat/super lipici). Lăsați lipiciul să se usuce timp de aproximativ treizeci de secunde înainte de a-l îndepărta ușor.

Bicarbonat de sodiu:

Puneți câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol și amestecați-l în timp ce adăugați câteva picături de apă. Continuați să faceți acest lucru până când devine păstoasă. Puneți pasta pe piele, dar asigurați-vă că nu împingeți așchia și mai mult în piele. Acoperiți pasta cu un plasture și îndepărtați-l după câteva ore. Așchia este încă acolo? Dacă da, repetați acești pași, potrivit tips-and-tricks.co

Consultați întotdeauna un medic atunci când așchia provoacă multă durere.

Motivul pentru care este bine să pui pungi pline cu apă în pantofi

În medie, femeile dețin 26 de perechi de pantofi. Să recunoaștem, însă, o mare parte dintre aceștia stau probabil în fundul dulapului și nu au mai văzut lumina zilei de mult timp. Se întâmplă deseori să ne întoarcem acasă după cumpărături și să ne dăm seama că acei pantofi pe care i-am cumpărat nu erau atât de confortabili pe cât am crezut (sau sperat) că sunt... Și ce sfârșești prin a face? Îi returnezi și îți cumperi o pereche nouă? Nu e nevoie! Cu acest truc veți putea foarte ușor să vă întindeți pantofii doar un pic mai mult pentru a vă asigura că vi se vor potrivi perfect!

Iată de ce aveți nevoie:

Două pungi cu sistem de închidere
Apă
Un congelator

Iată cum trebuie să procedați:

Umpleți pungile cu apă până la jumătate și puneți-le în pantofi (nu uitați să le închideți mai întâi!). Încercați să împingeți suficient punga în nasul pantofului. Puneți pantofii cu pungile cu apă în ei în congelator și lăsați-i să stea acolo până când apa a înghețat. Apoi, scoateți-i din congelator și lăsați gheața să se dezghețe timp de aproximativ 20 de minute. Pantofii tăi se vor întinde puțin și se vor potrivi mult mai bine decât înainte, potrivit www.tips-and-tricks.co



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel