Cum scapi de mucegaiul din mașina de spălat. Trucurile care îți salvează hainele

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Hainele miros urât când le scoți din mașina de spălat? Este posibil să aveți o problemă cu mucegaiul. Iată cum o poți rezolva.

Ai observat că hainele tale nu mai miros la fel de curat atunci când ies din mașina de spălat? Mucegaiul sau bacteriile ar putea fi motivul, deoarece toate acestea se dezvoltă în medii umede. Asta înseamnă că este timpul să vă curățați mașina de spălat în mod curent pentru a scăpa de sursa mirosului neplăcut și pentru a preveni revenirea ei.

Vă vom explica mai jos cum să faceți ca hainele și mașina de spălat să miroasă din nou a proaspăt și cum să țineți departe mirosurile neplăcute pe viitor. 


Cel mai bun mod de a scăpa de mucegaiul și bacteriille din mașina de spălat

Dacă ai mucegai în mașina de spălat, iată cum să scapi de el. Făcând acest lucru lunar, vei preveni apariția mucegaiului.


1. Pune-ți mănuși și ia un prosop vechi care nu îțoi mai trebuie.

2. Amestecă o soluție fie de înălbitor și apă caldă, fie de oțet și apă caldă. (Nu amestecați niciodată înălbitor și oțet - se creează gaz de clor, care este toxic).

3. Scufundați prosopul în amestec și începeți să frecați orice mucegai vizibil. Asigurați-vă că ajungeți la dozatorul de detergent și în jurul garniturilor.

4. Mașinile cu încărcare frontală au o garnitură în jurul ușii. Dacă aveți un încărcător frontal, curățați-l și uscați-l bine, inclusiv toate pliurile.

5. Rulați ciclul de spălare la cea mai fierbinte setare pe care o oferă mașina dvs. cu o cană de înălbitor sau oțet. Dacă folosiți înălbitor, turnați-l în compartimentul destinat înălbitorului. Dacă folosiți oțet, turnați-l în fanta pentru detergent.

Dacă mașina dvs. are un ciclu de autocurățare, puteți folosi această setare. Acest lucru ar trebui să elimine orice mucegai ascuns pe care este posibil să-l fi ratat.

6. Folosiți un alt prosop vechi și ștergeți toată umezeala din mașina de spălat. Aceasta include tamburul, dozatoarele, garniturile și orice alte zone la care puteți ajunge.

7. Lăsați ușa mașinii de spălat deschisă pentru a permite fluxului de aer să se usuce orice părți pe care le-ați omis. 

8. Lăsați capacul deschis dacă nu spălați haine.

 

Mucegaiul se dezvoltă în zonele întunecate și umede, ceea ce se întâmplă și cu mașina de spălat după ce ați scos  hainele. Dacă țineți capacul închis, umezeala rămâne captivă, ceea ce poate duce la acumularea de bacterii și la apariția unui miros neplăcut. 

Lăsând ușa mașinii de spălat deschisă ajută la aerisirea zonei și previne apariția mucegaiului în primul rând, potrivit Cnet.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience