Cum scapi de mirosul neplăcut al picioarelor. Remediile bunicii îți vin în ajutor

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Elimină mirosul picioarelor cu ajutorul unor remedii naturale, pe care le ai acasă.


Mirosurile neplăcute te fac să te simți prost. Dar știi că mirosul urât al picioarele poate ascunde probleme care trebuie rezolvate. În ajutor îți vin băile pentru picioare.

Picioarele miros urât nu doar vara. Transpirația este, cu siguranță, principalul motiv pentru care se întâmplă acest lucru, dar căldura nu este singura cauză. Chiar și iarna te poți confrunta cu această problemă și încălțămintea ar putea avea un miros urât.

Picioarele pot mirosi urât din mai multe motive. Se poate întâmpla să ai o încălțăminte care nu respiră sau să te confrunți cu fluctuații hormonale, dacă treci printr-o perioadă de stres sever.


Modificările din corpul ar putea duce la creșterea transpirației. Lipsa echilibrului psiho-fizic și suferința organismului, datorată obezității sau hipertiroidismului ar putea schimba mirosul. Dacă, în schimb, nu ai probleme deosebite și îți speli picioarele în mod regulat, igiena șosetelor și încălțămintei ar putea fi cauza mirosului urât. Căldura pantofilor duce la o proliferare ușoară a bacteriilor care  colonizează picioarele.

Iată care sunt cele mai potrivite produse pentru a lupta cu mirosul urât al picioarelor
Oțetul sau zeama de lămâia sunt un remediu excelent, moștenit de la bunicile noastre, pentru a rezolva această problemă urâtă. Dacă îți vei spăla picioarele în fiecare zi cu apă în care ai adăugat oțet sau suc de lămâie, vei face un pas înainte. Mai presus de toate trebuie să-ți concentrezi atenția asupra tălpilor picioarelor unde se acumulează celulele moarte. 

Umple un lighean cu apă apă caldă și adaugă un litru de oțet. Ține picioarele în această baie foarte eficientă pentru a elimina mirosul. Această apă cu oțet este, de asemenea, un remediu antifungic. 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel