Cum scapă vedetele de cheltuieli inutile când pleacă în vacanţă

Data actualizării: | Data publicării:
Cum scăpa vedetele de cheltuieli inutile când pleacă în vacanţă
Descriere foto: Cum scăpa vedetele de cheltuieli inutile când pleacă în vacanţă

Vedetele sunt admirate, dar şi invidiate pentru viaţa pe care o duc şi care, în ochii tuturor pare viaţa ideală: mereu în centrul atenţiei, bucurându-se de aplauze, sau în cele mai exotice vacanţe, scăldându-se în mările şi oceane lumii şi delectându-se cu cele mai delicioase preparate.

În realitate, a duce un astfel de trăi nu este uşor, iar, la urma-urmei, vedetele sunt oameni obişnuiţi, care trebuie să-şi gestioneze în mod eficient bugetul, pentru a-şi permite toate lucrurile pe care şi le doresc. Având în vedere pasiunea declarată a vedetelor pentru călătorii, multe dintre ele folosesc un card internaţional, care le oferă multiple avantaje.


Cardul internaţional, absolut necesar în călătoriile peste graniţă

Cardurile internaţionale pot fi folosite pentru retragerea banilor de la orice bancomat, dar şi pentru a efectua plăti la comercianţi, în lei sau în valută, atât pe teritoriul României cât şi în afara ţării.


Mai exact, cu un card international se pot retrage sume de bani direct în moneda locală a ţării în care se afla în vacanţă utilizatorul. De asemenea, se poate achita cu el pentru plata produselor sau a serviciilor obţinute de la diverşi comercianţi, tot în moneda locală, fără să mai fie nevoie de o casă de schimb valutar. 
De obicei, pentru folosirea cardului la comercianţi, comisionul este 0 şi mai apare şi avantajul ratelor de schimb, care sunt foarte atractive.
Se poate utiliza un astfel de card pentru a achita la: restaurante, hoteluri, magazine etc., iar lista ţărilor în care acesta este acceptat îi este prezentată utilizatorului încă din momentul în care îşi creează respectivele conturi bancare online.

Cum se pot evita cheltuielile inutile

Poate prima condiţie pentru a evita cheltuielile inutile este, după cum uşor se poate deduce după explicaţiile de mai sus, alegerea cardului internaţional, pentru că utilizatorul va fi scutit de comisioane, i se oferă rate de schimb avantajoase şi va putea efectua plăţi în siguranţă, în orice ţară.
O altă condiţie pentru evitarea cheltuielilor inutile este să se facă o planificare a bugetului, potrivit experţilor in finanţe personale. Se pot utiliza în acest scop o foaie şi un pix sau instrumente mai moderne, precum fişiere excel sau aplicaţii pe telefonul mobil, în care să fie trecute: bugetul alocat călătoriei şi toate cheltuielile estimate (transport, cazare, mese zilnice, taxele pentru vizitarea unor obiective, asigurarea de călătorie, cumpărături etc.).
De asemenea, este important ca pe tot parcursul călătoriei să fie trecute toate cheltuielile în buget, astfel încât să se poată analiza în timp real pe ce se duc banii şi să se elimine sau să se reducă acelea care nu sunt din nevoie, ci din plăcere.
Tot pentru a salva bugetul în timpul vacantelor, o altă variantă ar fi alegerea alternativelor mai ieftine. Chiar şi vedetele pot opta pentru această strategie, oricât de îndrăgostite ar fi de lux şi de bunăstare.
În concluzie şi vedetele, dar şi oamenii simpli, care nu se afla în lumina reflectoarelor, pot să scape de cheltuielile inutile din vacanţă, dacă aleg instrumente avantajoase, cum sunt cardurile internaţionale şi dacă îşi monitorizează cu atenţie toate cheltuielile.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Editor Team | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel