Cum să treci mai ușor peste o despărţire. Lidia Fecioru: "Te gândeşti cine te mai ia"

Data actualizării: | Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit cum putem să trecem mai repede peste o despărțire. 

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluitt, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, de la Antena 3, cum trecem mai repede peste o despărțire.

"Nu este uşor deloc. Sunt dureri crunte şi ele vin pe rând. În primul rând, apare negarea. Spui că nu e adevărat ce se întâmplă. Negarea este prima care apare. Unii rămân blocaţi într-una dintre etape. Aşa vedem multe cazuri în care şi-au pus capăt zilelor. Apare negarea, furia, negocierea şi depresia. Dacă a eşuat negocierea, se duc spre depresie. Acceptarea este să acceptăm că asta este. 

Unul spune că vrea să se despartă, iar celălalt nu. Eşti pus în faţa faptului împlinit. Sunt tot felul de lucruri. Chestia vine şi cu frustrare şi cu durere. Că poate că unul suferă mai puţin. Ne copleşesc de foarte multe ori emoţiile negative. De aici încolo, se naşte ura şi furia. Iese monstrul din noi în faza de furie şi răzbunare. Aici îţi poţi pierde minţile. Şi ajungi să piezi totul. Este faza cea mai periculoasă. Această fază nu trece fără urmări. Dacă vedem că nu ieşim din asta, cel mai bine este să apelăm la un terapeut. 

Lidia Fecioru: "Te gândeşti cine te mai ia şi începi să-ţi faci mea culpa"

De multe ori mânia devine un pod către răzbunare. Este un pod foarte subţirel. În faza de negociere începe partajul. Cum şi când vedem copilul sau dacă ne putem împăca. Totul este în funcţie de cât de mult mai ţinem la partener şi cât preţ punem pe celălalt, dar şi cât de mult şantaj poţi face.  Oamenii când se depart, nu se despart de copii. Se despart ei doi. Copiii rămân copii. Copilul rămâne la mamă. El trebuie să rămână cu ea.

Trebuie să te detaşezi şi să te uiţi la viaţa ta ca la o tablă de şah. Pune-te pe tine în locul celui mai bun prieten.  Noi, femeile, intrăm într-o depresie cam prin faza de furie. Depresia la noi vine mai repede. Când a trecut negociere vedem că nu mai avem aceiaşi prieteni. Dacă rămâi şi fără casă, te gândeşti cine te mai ia şi începi să-ţi faci mea culpa. O să spui că este vina ta că ai fost prea orgolios. 

Acceptarea este ultima fază. Îţi asumi ceea ce ai făcut şi urmează să faci. Ca să ajungem aici, trebuie să accepţi celelalte capitole.", a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Relații sortite eșecului

"Sunt oameni care ştiu în câteva secunde dacă cineva îi minte. Au dezvoltată această empatie, care îi ajută în relaţiile cu ceilalţi oameni din jur.


Relaţiile care se bazează pe prietenie sunt cele mai trainice. Şi nu acele relaţii bazate pe relaţii intime, pasiune sau bani. 

Primul tip de relaţie care distruge o relaţie în sine este relaţia mamă-fiu, tată- fiică. Se spune că niciodată nu trebuie să te căsătoreşti cu o fată care îşi laudă foarte mult tatăl. Ea face mereu comparaţii între soţ şi tatăl ei. Această comparaţie nu este sănătoasă pentru viaţa de familie.


Unele mame se bagă cam mult în relaţia fiicei sau fiului. Nu este bine aşa. Se ajunge la ceartă. Comparaţiile între mamă şi iubită sau soţie nu sunt bune pentru că relaţia se frânge.

Relaţia de mentorat, alt tip de relaţie sortită eşecului. Aceştia oameni devin dependenţi de mentorul lor. Au mereu nevoie de aprobare din partea celuilalt. Aceste relaţii merg spre eşec. Cel care vrea să conducă este răutăcios. Sunt, de fapt, oameni răi.", a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de pe antena3.ro.

Citește continuarea AICI

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel