Cum să-ți răcești băutura în doar cinci minute. Acest truc te va uimi

Sursa foto: unsplash, autor o Simon Hurry
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor o Simon Hurry

Suntem siguri că sunteți familiarizați cu situația: vreți să faceți un grătar frumos afară sau să ieșiți la un picnic undeva, dar ați cumpărat alimentele prea târziu. Iată-te cu berile călduțe, în timp ce tot ce-ți doreai era o băutură bună și rece. În zilele însorite, mai ales, poate fi foarte revigorant să ai o băutură rece. Și nimănui nu-i place berea caldă...Iată un truc care te va ajuta să-ți răcești băutura în câteva minute.

 

Fără congelator

Nu este nevoie să vă puneți berea în congelator și să riscați să uitați de ea și să vă întoarceți la o cutie sau o sticlă explodată. Nu, această metodă este mult mai ușoară. Din păcate, ai nevoie de câteva lucruri pe care probabil nu le vei găsi în parc în timpul unui picnic, dar aceasta este soluția perfectă pentru atunci când ai nevoie de băuturi reci acasă. Acest truc ușor științific se va asigura că nu va trebui să mai bei niciodată bere caldă.

Iată cum funcționează

Luați un bol sau o găleată suficient de mare pentru a încăpea mai multe sticle sau cutii. Un răcitor funcționează cel mai bine pentru că este izolat, dar și o găleată obișnuită din plastic, sticlă sau metal funcționează bine. Umpleți această găleată cu apă, cuburi de gheață și multă sare. Nu există prea multă sare când vine vorba de acest truc. Asigurați-vă că există suficientă apă pentru a acoperi complet băuturile, deoarece acest lucru le va ajuta să se răcească mai repede. Aveți un capac pentru găleată sau răcitor? Puneți-l acolo, deoarece astfel aerul din găleată va rămâne rece. Așteptați cinci minute și gata! Aveți o băutură perfect rece.

Cum funcționează acest lucru?

Apa sărată poate ajunge la temperaturi mult mai scăzute decât apa dulce. Punctul său de îngheț este mult mai scăzut decât cel al apei dulci; este de -21 grade Celsius. Asta înseamnă că apa sărată rămâne lichidă mult mai mult timp decât apa dulce, dar este la fel de rece ca gheața. Deoarece apa sărată intră în contact cu cuburile de gheață, cuburile de gheață se topesc, dar nu se încălzesc. De fapt, singurul rezultat este că apa sărată devine mai rece! Deoarece băuturile sunt complet scufundate în apa rece, acestea se răcesc mult mai repede, potrivit tips-and-tricks.co

Consumul a două beri pe zi îți pot "îmbătrâni creierul cu 10 ani"

Studiul a constatat că două halbe de bere sau pahare de vin la cină, seara, ar putea accelera îmbătrânirea.  Cercetătorii au analizat scanările RMN ale creierului a 36.000 de adulți din Marea Britanie, apoi i-au întrebat despre obiceiurile lor de consum de alcool. Rezultatele lor au sugerat că o persoană în vârstă de 50 de ani care obișnuia să bea două pahare pe zi  avea un creier cu 10 ani mai bătrân decât dacă ar fi renunțat complet la băutură.

Legătura se înrăutățea cu cât o persoană bea mai mult, arată concluziile publicate în Nature Communications. Chiar și cei care beau doar o halbă de bere pe zi, sau un pahar sau un pahar de vin, aveau creierul cu aproximativ doi ani mai bătrân.

Profesorul Henry Kranzler, un psihiatru care conduce Centrul Penn pentru Studiul Dependenței, a declarat: "Aceste constatări contrastează cu orientările științifice și guvernamentale privind limitele sigure de consum de alcool.

"De exemplu, deși Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism recomandă ca femeile să nu consume în medie mai mult de un pahar pe zi, limitele recomandate pentru bărbați sunt de două ori mai mari, o cantitate care depășește nivelul de consum asociat în studiu cu scăderea volumului creierului."

Autorul co-corespondent Remi Daviet, acum la Universitatea din Wisconsin-Madison, a sugerat că mentalitatea "încă un pahar" este dăunătoare. El a spus: "Există unele dovezi că efectul consumului de alcool asupra creierului este exponențial. Deci, un pahar în plus într-o zi ar putea avea un impact mai mare decât oricare dintre băuturile anterioare din ziua respectivă.  Asta înseamnă că reducerea consumului de alcool din ultima băutură din seara respectivă ar putea avea un efect important în ceea ce privește îmbătrânirea creierului."

Citește continuarea AICIGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 04 iul 2022, 21:30 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience