Cum să-ți protejezi părul de căldură în timpul verii. Cele mai bune sfaturi

Data publicării:
Sursa: unsplash, autor Yoann Boyer
Descriere foto: Sursa: unsplash, autor Yoann Boyer

Pe măsură ce lunile iunie și iulie se apropie, soarele sufocant se profilează deasupra noastră. Oricât de mult ne-am dori, este imposibil să hibernăm și să stăm acasă în confortul iubitelor noastre aparate de aer condiționat toată ziua. Dar a ieși la soare înseamnă să te supui unui posibil tribut pentru sănătatea ta fizică, dar și a pielii și părului. Iată cum îți protejezi părul de căldură.

Lumina directă a soarelui are o mulțime de beneficii, dar, la fel ca orice altceva, excesul de orice poate fi rău și poate provoca potențiale daune. Or, aceste daune vin sub mai multe forme. Ea poate varia de la deshidratare, încălzirea corpului până la a provoca alergii ale pielii (cauzate de expunerea la soare), precum și deteriorarea părului într-o anumită limită. De obicei, oamenii subestimează efectele soarelui arzător asupra propriului păr. Atunci când părul este expus în exces la soare, fără niciun fel de protecție și o lipsă de atenție, acesta poate deveni aspru și lipsit de componente vitale care sunt necesare pentru a menține un păr sănătos și strălucitor.

Dar se poate pune întrebarea: ce fel de daune poate provoca chiar căldura asupra părului? Ei bine, răspunsul este simplu, de fiecare dată când cineva simte nevoia să se scarpine în cap din cauza unei mâncărimi, considerați că este un semn de păr și scalp deteriorat. Și nu se oprește doar aici! Căldura vă poate deteriora părul într-o măsură mult mai mare și poate provoca probleme ale părului, cum ar fi vârfurile despicate, părul uscat și încâlcit, căderea părului, mătreața, ciobirea scalpului și, în cazuri extreme- chiar decolorarea.

Există câteva măsuri simple pe care le puteți lua pentru a vă asigura că părul dumneavoastră își păstrează frumusețea și rămâne mereu sănătos. Iată câteva schimbări de rutină ușoare și minore, care sunt niște pași spre obiectivul final, suprem.

Iată cum îți protejezi părul de căldură:

1.  Șampoanele sunt încărcate cu o mulțime de substanțe chimice care, pe termen lung, pot provoca daune extreme părului tău în loc să îl repare. Cel mai important lucru în ceea ce privește îngrijirea părului este să folosești un șampon care îți servește bine nevoile și care ține cont de alergiile tale. În plus, din cauza excesului de chimicale din majoritatea șampoanelor, cu siguranță ai beneficia mai mult de ingrediente naturale și de produse pe bază de plante/organice.

2. Cu toții am auzit de problema apei dure și a celei moi, dar suntem cu adevărat conștienți de ceea ce sunt acestea? Apa dură este genul de apă cu o mulțime de săruri naturale de magneziu și calciu amestecate în ea, care îi dau o senzație lipicioasă și lasă un efect secundar aspru pe piele și pe păr. Folosirea apei dure produce o peliculă subțire pe piele care împiedică pătrunderea umezelii și hidratarea părului. Acest lucru lasă părul tern, uscat, deshidratat și este posibil să ducă la căderea părului. Pe internet și pe piață sunt disponibile o varietate de dedurizatori de apă, care pot fi utilizați și care fac o diferență surprinzătoare nu doar pentru păr, ci și pentru piele. Un sfat util este să vă clătiți părul cu apă rece și moale după duș, pentru a-l ajuta să rămână în mod natural răcoros și strălucitor.

3. Uleiurile: Vă amintiți că mamele noastre alergau după noi în copilărie pentru a unge părul cu ulei, lucru pe care îl detestam din cauza texturii lipicioase și a urmărilor uleioase? Se pare că mamele noastre aveau dreptate. Uleiurile ajută la formarea unui scut protector subțire peste păr, ceea ce le salvează de la frecarea unul de altul (ceea ce ar provoca daune prin frecare). De asemenea, uleiul protejează părul de încurcături și hrănește scalpul, ceea ce ajută la menținerea rezistenței rădăcinilor, a tonusului părului și a hidratării pielii și a părului. În timpul verii, cel mai bun ulei este uleiul de cocos, care are efectul răcoritor al mării; și uleiul de mentă, mai cunoscut sub numele de mentol care, la propriu, oferă un efect de gheață.

4. Există și alte trucuri mai mici care pot contribui mult la protejarea părului. Purtarea unei eșarfe este una dintre ele. Protejarea părului și a scalpului împotriva razelor UV dăunătoare prin utilizarea unui scut fizic, cum ar fi o eșarfă sau o umbrelă, este cu siguranță un truc excelent și una dintre cele mai bune modalități de a-l proteja. Alternativ, puteți utiliza, de asemenea, produse de îngrijire a părului cu SPF, care sunt disponibile în totalitate în magazinele de îngrijire a pielii și a părului. O altă modalitate de a vă proteja părul este să îl condiționați în profunzime o dată sau de două ori pe săptămână. Balsamarea părului poate ajuta la închiderea cuticulelor și face scalpul mai puțin poros. Acest lucru ar ajuta la condiționarea în profunzime și la reținerea umidității în păr, ceea ce este esențial, potrivit timesofindia.com

5. În cele din urmă, ar trebui să vă asigurați că includeți în dieta dumneavoastră un număr de fructe și legume de toate culorile, astfel încât să obțineți antioxidanții atât de necesari pentru a preveni daunele oxidative.
În timp ce lista este nesfârșită, aceste mici trucuri utilitare îți pot lumina vara și îți pot menține capul sus și strălucitor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel