Cum să scapi de energia negativă, pentru a avea din nou noroc în dragoste și să fii fericit. Cele mai bune sfaturi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Andreas Dress
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Andreas Dress

Primul pas pentru a scăpa de negativitate este să recunoști acest adevăr universal: oamenii, experiențele și circumstanțele pe care le atragi în viața ta se află întotdeauna în raza energetică a locului în care te afli. Acest lucru se bazează pe Legea universală a atracției, care afirmă: "Ceea ce este asemănător cu sine este atras" sau "Ceea ce aștepți, primești". Calitatea experiențelor pe care le atrageți spre voi reflectă modul în care vă simțiți cu adevărat, în interior. Aceasta este o veste grozavă atunci când atragi lucruri pe care le iubești, nu-i așa? Dar nu este atât de amuzant de auzit dacă ceea ce atragi este energie negativă.

 

Legea atracției nu face niciodată o greșeală. Ea ne aduce experiențe care nu sunt în concordanță cu energia pe care o trimitem. Adevărata împuternicire vine atunci când ne dăm seama că suntem întotdeauna responsabili de propria noastră energie. În orice situație și în orice relație, ai puterea de a scăpa de energia negativă, astfel încât să poți trăi cea mai bună viață a ta.

Iată cum să faci această schimbare vitală și să scapi de energia negativă în 4 pași simpli:

Pasul 1. Începeți să acordați atenție la ceea ce spuneți "nu".

Este important să realizezi că nu spui "nu" doar cu cuvintele tale. Ori de câte ori vă aflați în rezistență față de o anumită persoană, situație sau circumstanță, spuneți "nu" din punct de vedere energetic. Iar în acest univers vibrațional, energia lui "nu" este la fel de puternică ca și energia lui "da". Legea Atracției răspunde la ce, unde și cum este concentrată atenția ta.

Dacă atenția ta se concentrează pe "acei oameni care sunt atât de negativi", atunci ghici ce? Îți folosești concentrarea puternică pentru a atrage mai multă negativitate. După cum spune vechea zicală, a te plânge de oamenii care se plâng este tot o plângere! Da, aceasta este o pastilă zimțată de înghițit, dar nu există nicio modalitate de a-ți descoperi adevărata putere fără să o accepți. Primul pas pentru a scăpa de energia negativă este să faci un inventar personal al propriei tale focalizări.

Iată un exercițiu simplu care să te ajute să faci acest lucru:

Alege orice domeniu al vieții tale care nu se desfășoară atât de ușor pe cât ți-ai dori. Ar putea fi domeniul relațiilor tale intime. Sau a jobului tău. Sau a mediului în care trăiești. Sau relația ta cu copiii tăi. Acum permiteți-vă să vedeți aproximativ ce procent din atenția pe care o acordați la ceea ce este greșit față de ceea ce este corect. Vibrați mai mult în armonie cu nemulțumirea și condamnarea sau cu acceptarea și aprecierea? Dacă nu sunteți sigur, iată o modalitate întotdeauna fiabilă de a afla. Când te gândești la acest domeniu al vieții tale, cum te simți? Gândul la ea îți evocă emoții de înaltă ținută, cum ar fi nerăbdarea, recunoștința sau speranța? Sau emoțiile tale se învârt în jurul valorii de durere, dezamăgire, resemnare sau teamă?

Emoțiile tale sunt cea mai fiabilă și mai puternică busolă a ta. Ele vă spun, în fiecare moment, unde vă aflați și încotro vă îndreptați. Emoțiile pozitive semnifică faptul că te înclini în direcția a ceea ce îți dorești. Emoțiile negative indică faptul că ești în contradicție cu rezultatele pe care vrei să le desfășori. Cu alte cuvinte, energia ta este divizată. O parte din tine trage în direcția a ceea ce îți dorești, iar o altă parte din tine observă ceea ce ai. Energia divizată este extrem de inconfortabilă, complet contraproductivă și, din păcate, o experiență umană foarte comună. Pentru a afla ce poți face în legătură cu ea, treci la Pasul 2!

Pasul 2. Folosiți contrastul a ceea ce nu vă doriți pentru a obține claritate în ceea ce vă doriți.

O modalitate ușoară de a face acest lucru este să faci o listă cu primele 3 nemulțumiri în orice domeniu al vieții tale care se simte mai mult negativ decât pozitiv.

De exemplu:

"Mă simt neimportantă pentru soțul meu".
"Mă simt ca și cum nu mi se acordă nimic."
"Mă simt neînțeleasă".
Pe măsură ce contempli fiecare plângere, identifică cum ai vrea să te simți în schimb.

De exemplu:


"Doresc să mă simt importantă."
"Doresc să mă simt apreciat".
"Doresc să mă simt înțeles".
Destul de simplu, nu?

Există două fețe ale fiecărei experiențe. La un capăt al ecuației se află ceea ce ne dorim, iar la celălalt se află ceea ce nu ne dorim. Emoțiile negative apar doar atunci când ne concentrăm într-un mod care blochează experiența pe care o dorim.

Schimbarea concentrării de la nedorit la dorit face un drum lung spre a acoperi acest decalaj, dar următorul pas oferă un salt cuantic în stăpânirea energiei tale.

Pasul 3. Hotărăște-te că ești 100% responsabil pentru sentimentele tale.

Indiferent de ceea ce pare, fiecare dintre noi este 100% responsabil pentru ceea ce simte. Iată o modalitate ușoară de a vă dovedi acest lucru:

Dacă cineva drag ție ți-ar spune că ai părul verde, te-ar supăra asta? Probabil că nu. Dar dacă aceeași persoană ți-ar spune că ești egoist, sau leneș, sau că ești prea competitiv? Asta ar fi o altă poveste, nu? O afirmație nu evocă niciun răspuns, în timp ce o altă afirmație declanșează sentimente de furie sau defensivă, deoarece cuvintele oferite nu au nimic de-a face cu ceea ce simți tu. Ați creat sentimentul - de neutralitate, de furie sau de defensivă - în întregime în interiorul dumneavoastră.


Cum anume ați făcut acest lucru? Prin atribuirea unui înțeles specific cuvintelor care au fost oferite.

Nu este niciodată comentariul, circumstanța sau comportamentul care ne supără (deși cu siguranță așa pare sau se simte la prima vedere). Semnificația pe care o atribuim lucrurilor care ni se întâmplă este cea care ne face să ne simțim bine sau rău, și numai noi atribuim aceste semnificații în intimitatea inimii și a minții noastre. Așadar, pasul final pentru a scăpa de energia negativă este de a alege interpretări care te împuternicesc, în loc să te lipsească de putere, creând semnificații care te fac să te simți bine, nu rău. Iar acest lucru ne conduce la al patrulea și ultimul pas.

Pasul 4. Decideți în avans cum vreți să vă simțiți

Cei care duc o viață mediocră se uită la alții pentru a influența modul în care se simt. De exemplu, ei se uită la partenerul lor de viață pentru un sentiment de importanță sau la cariera lor pentru un sentiment de valoare sau siguranță. Dar dacă aceasta este abordarea noastră, renunțăm literalmente la cea mai prețioasă resursă a noastră: capacitatea noastră de a ne concentra și de a ne simți cu un scop.

A scăpa de energia negativă înseamnă de fapt doar a alege în mod deliberat să te concentrezi pe ceea ce consideri că este pozitiv. Aveți doar o anumită lățime de bandă sau capacitate de atenție. Nu te poți concentra pe lucruri care te fac să te simți bine și pe lucruri care te fac să te simți rău în același timp. Așadar, secretul pentru a scăpa de energia negativă este să te umpli cu cât mai multă pozitivitate. Este chiar atât de simplu.

Nu așteptați până când intrați în situația socială și apoi observați cum vă simțiți în timp ce vă aflați în ea. Decideți din timp cum vă veți simți. Nu vă condiționați sentimentul de dezirabilitate sau de importanță de primirea întregii atenții a partenerului dumneavoastră.

Cu alte cuvinte, nu-ți atribui fericirea nimănui altcuiva în afară de tine!

Înțelegeți clar cine sunteți și cum vreți să vă simțiți. Și, în fiecare zi, hrăniți aceste sentimente în interiorul dvs. ca parte a regimului dvs. de îngrijire de sine.

Asumați-vă responsabilitatea de a stabili tonul energetic al fiecărei interacțiuni la care participați. Dacă faceți acest lucru în mod constant, doar cei care se potrivesc cu energia voastră pozitivă vor intra în experiența voastră, potrivit yourtango.com 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel