Cum să nu te îngrași în concediu. Cât alcool ar trebui să bei și care este singura greșeală permisă / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Dr. Florin Ioan Bălănică  a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, ce trebuie să facem dacă nu vrem să ne întoarcem cu kilograme în plus din vacanță.

Sezonul concediilor nu vine la pachet doar cu relaxare, ci, de cele mai multe ori, și cu multe kilograme în plus. Oamenii au tendința să se relaxează atunci când pleacă în vacanță și să uite, pentru o perioadă, de toate regulile stabilite în timpul anului. Totuși, creșterea în greutate într-o perioadă atât de scurtă nu este deloc sănătoasă pentru organism, spun specialiștii. În acest sens, Dr. Florin Ioan Bălănică ,doctorand în endocrinologie al Universității de Farmacie Carol Davila din București și Fondator al metodei Dr. Bălănică a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, cum ne putem satisface poftele în vacanță, dar, în același timp, să ne întorceam fără niciun kilogram în plus acasă. 

„În sezonul cald, o bună parte dintre oameni își petrec weekendurile la mare sau în zone în care se pot răcori. Aceasta minivacanță, de vineri până duminică sau de vineri până luni presupune și o scădere a atenției, îndreptată spre mai multe lucruri: alimentația, consumul de lichide inclusiv alcool și chiar cheltuielile. Această scădere a vigilenței și a atenției presupune din partea multor persoane anumite ”derapaje” alimentare sau în consumul de alcool, care îi face să ia în greutate și să varieze chiar și 3-4 kilograme într-un weekend, lucru care din punct de vedere fiziologic nu este în favoarea acestor persoane.”, a declarat Dr. Florin Ioan Bălănică pentru Spectacola.

Ce trebuie să facem, pentru a nu acumula kilograme în plus în vacanță

În primul rând, și atunci când plecăm în vacanțe trebuie să respectăm cele trei mese obligatorii, însoțite și de două gustări. Acestea nu trebuie însă să fie foarte diferite de ceea ce mâncăm de obicei, iar dacă dorim totuși să ne răsfățăm cu un produs mai bogat caloric, Dr. Florin Bălănică recomanda ca acesta să fie consumat până în ora 12:00.

„Mai întâi de toate, trebuie să înțelegem că atât weekendurile, cât și vacanța, fac parte din viața noastră și nu trebuie să fie diferite, chiar dacă încercăm în această perioadă să ne relaxăm. În al doilea rând, contează ceea ce facem în restul timpului, adică ce facem de luni până vineri, aici vorbim despre cinci zile, versus două zile și jumătate, care sunt zilele de vacanță. În aceste zile este important să respectăm anumite reguli nutriționale. Numărul de mese trebuie să fie trei și două gustări, dar dacă facem o greșeală, adică ne dorim să consumăm un dulce, de exemplu o înghețată, aceasta trebuie consumată în jurul orei 11, adică înlocuim prima gustare cu înghețata. Există mai multe timpuri de înghețate și putem descărca o aplicație, care să citează eticheta și să ne spună câte calorii are. La aceeași cantitate, putem să mâncăm o înghețată care are 100-150 de kcal sau una care are 800 kcal. Mâncăm înghețata sau produsul bogat caloric în prima parte a zilei și limităm excesul de calorii.”, a continuat specialistul.

Fastingul intermitent, un real pericol pentru sănătate. Dr. Florin Ioan Bălănică: ”Trebuie să avem foarte mare grijă” EXCLUSIV

Cât alcool trebuie să consumăm în vacanțe

Un inamic destul de mare al siluetei este și alcoolul, care, spune specialistul, ar trebui consumat cu moderație, pentru că excesul poate dăuna destul de tare kilogramelor în plus.

„Dacă discutăm de alcool, în mod cert alcoolul și cafeaua în perioada caldă nu ne hidratează. Dar, cu siguranță, ne face plăcere să bem pe plajă o băutură rece cu alcool. În cazul în care nu conducem, putem să bem un astfel de pahar și în prima parte a zilei, la ora 12, dar la distanță de minim o oră de masă. Dacă nu dorim să facem asta, putem să înlocuim a doua gustare cu un pahar de alcool, adică în jur de 17:00. Dacă respectăm cele două reguli: contează și ce faci în restul zilelor și nu doar în vacanțe și produsele calorice sunt consumate în prima parte a zilei, ne vom întoarce de la mare în mod cert fără kilograme în plus.”, a mai spus acesta.

Sfaturi pentru persoanele care vor să consume alcool seara

În cele din urmă, specialistul are un sfat și pentru persoanele care aleg să consume băuturile alcoolice seara, după cină. 

„Dacă alegem să consumăm alcool de exemplu sâmbătă seara, după cină, atunci consumăm cina în jur de 19:00 și la o oră distanță de masă putem să consumăm un pahar sau două de vin sec, dar aceea trebuie să fie singura greșeală a weekendului.”, a conchis acesta.

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel